ΕΟΔΥ: 54 τα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» στη χώρα μας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: 54 τα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» στη χώρα μας

Στη χώρα μας υπάρχουν 54 κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Θεοκλής Ζαούτης πριν από λίγο...

Στη χώρα μας υπάρχουν 54 κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Θεοκλής Ζαούτης πριν από λίγο…

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα κρούσματα της «Όμικρον» στη χώρα μας είναι πλέον 54. Τα κρούσματα που εξετάζονται για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι είναι πάνω από 150, με την επιτροπή να συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα για να αποφασιστεί αν τα μέτρα της 3ης Ιανουαρίου θα εφαρμοστούν νωρίτερα.

Τι κι αν είναι παραμονή Χριστουγέννων… Ο κορονοϊός δεν έκανε… εκπτώσεις για ακόμα μία ημέρα καθώς τα 7.665 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής δεν επιτρέπουν κανενός είδους εφησυχασμό.

Στην ίδια ανακοίνωση καταγράφηκε ένα νέο «μαύρο» ρεκόρ με 3.433 μολύνσεις στην Αττική, ενώ οι αριθμοί τρομάζουν ακόμα περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι στο κέντρο της Αθήνας καταγράφηκαν συνολικά 1.173 νέα κρούσματα μόλις σε ένα 24ωρο.

Ειδικότερα στην Αττική τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:
Ανατολική Αττική-415
Βόρειος Τομέας Αθήνας-596
Δυτική Αττική-120
Δυτικός Τομέας Αθήνας-362
Κεντρικός Τομέας Αθήνας-1.173
Νήσων-46
Νότιος Τομέας Αθήνας-389
Πειραιάς-332
Tα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί δεν πτόησαν τους Αθηναίους οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για τα τελευταία ψώνια πριν τα Χριστούγεννα. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας πηγαίνουν για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το γιορτινό τραπέζι.

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα
Αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα είναι για μια ακόμη φορά οι πολίτες σε όλη τη χώρα, καθώς η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και η απειλή της μετάλλαξης Όμικρον οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων.

Από τις 06:00 το πρωί τη Παρασκευής (24/12), τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, τα οποία θα διαρκέσουν έως και τις 2 Ιανουαρίου.

Στο επίκεντρο των μέτρων είναι η μάσκα, η οποία πλέον καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, με τους πολίτες να μην την φορούν μόνο όταν τρώνε ή πίνουν.

Η μεγάλη αλλαγή αφορά επίσης τη διπλή μάσκα ή ενισχυμένη, η οποία είναι πλέον υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και στα Σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για τη μάσκα τύπου ΚΝ95 που φέρει πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιωγενείς ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr