Επιμελητήριο Εύβοιας: Ιστορική συμφωνία της ΚΕΕΕ και της GEA για τα συγγενικά δικαιώματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμελητήριο Εύβοιας: Ιστορική συμφωνία της ΚΕΕΕ και της GEA για τα συγγενικά δικαιώματα

Ιστορική συμφωνία της ΚΕΕΕ και της GEA για τα συγγενικά δικαιώματα με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Στην υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας για τα συγγενικά δικαιώματα μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών προχώρησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και η GEA, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης ως μόνιμο μέλος της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ, Επιτροπή η οποία διαχειρίστηκε με επιτυχία ένα μέιζον για την επιχειρηματικότητα θέμα, παράγωντας σπουδαίο έργο και εν τέλει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την επιχειρηματικότητα που θα απαλλάξει χιλιάδες επιχειρηματίες από ένα – έως σήμερα – τεράστιο πρόβλημα.   

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Γιάννης Μασούτης, μεταξύ άλλων δήλωσε :  «Η συμφωνία προέκυψε μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις. Καταδεικνύοντας απόλυτη κοινωνική ευθύνη απέναντι στις επιχειρήσεις μας, τους δικαιούχους μας, το Κράτος και την κοινωνία, μετά από μία δεκαετή μνημονιακή δύσκολη περίοδο, δύο χρόνια πανδημίας και την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, συναποφασίσαμε, σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης να γυρίσουμε σελίδα στα προβλήματα και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Συνεργαζόμενοι, ενωμένοι και αλληλέγγυοι, θα αδειάσουμε τις αίθουσες των δικαστηρίων, θα απαλλαγούμε από το οικονομικό κόστος, την ανούσια αντιπαράθεση και τα τεράστια προβλήματα». 

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρετίζοντας την συμφωνία, μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μεγάλη πρόοδος. Με την ιστορική, όπως όλοι τη χαρακτηρίζουν, συμφωνία στόχος είναι οι καλλιτέχνες να εισπράττουν αυτά που πρέπει να εισπράττουν και οι επιχειρηματίες να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρώνουν και να έχουν τις υπηρεσίες για να κάνουν τη δουλειά τους. Την ενθαρρύνω, την επικροτώ και επιθυμώ να τη διαφημίσω ως καλό παράδειγμα συνεργασίας. Η σημερινή συμφωνία μπορεί να αποδειχθεί μια νέα αρχή για τη χώρα μας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr