Επιμελητήριο Εύβοιας: Παρουσίαση προτάσεων για παρεμπόριο και παραοικονομία στην Επιτροπή της ΚΕΕΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμελητήριο Εύβοιας: Παρουσίαση προτάσεων για παρεμπόριο και παραοικονομία στην Επιτροπή της ΚΕΕΕ

Ο Γιάννης Μαραγκός κατέθεσε τις προτάσεις του Φορέα στην εν λόγω επιτροπή

Τις Προτάσεις του Επιμελητηρίου Εύβοιας για το παραεμπόριο και την παραοικονομία, παρουσίασε στην Επιτροπή της Κ.Ε.Ε.Ε. ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Μαραγκός, εκπρόσωπος του Φορέα στην εν λόγω Επιτροπή.

 

Ο Γενικός Γραμματέας κατέθεσε τις προτάσεις κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής “Παρεμπορίου και Παραοικονομίας” της Κ.Ε.Ε.Ε. την Παρασκευή 04/02/22, δίνοντας έμφαση – αναφορικά με το παραεμπόριο – κυρίως στις ακόλουθες:

 

  1. Επανασύσταση αρμόδιων φορέων ελέγχου παρεμπορίου, με απαραίτητη τη συμμετοχή ενός μέλους του Επιμελητηρίου σε όλες τις επιτροπές που θα προκύψουν.
  2.  Δειγματοληπτικός έλεγχος και κατάσχεση των παράνομων προϊόντων κατά την είσοδό τους στη χώρα μέσω της χρήσης των μηχανημάτων ( X-Ray scanners ) και ( Electromagnetic Field container scanners)
  3. Πλήρης επικαιροποίηση και αυστηρός έλεγχος όλων των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την λειτουργία των Κυριακάτικων Αγορών και Λαϊκών Αγορών μίας και εκεί εστιάζεται σύμφωνα με εκτιμήσεις πολύ υψηλή παραβατικότητα.
  4. Μόνιμη παρουσία αστυνομίας και δημοτικών απορριμματοφόρων ιδιαίτερα τις Κυριακές, ώστε τα παράνομα προϊόντα και τα προϊόντα σε μη αδειοδοτημένους πάγκους να καταστρέφονται άμεσα.
  5. Συχνές περιπολίες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την κατάσχεση απομιμητικών προϊόντων και την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.
  6. Δέσμευση του οχήματος έως την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων, ανεξαρτήτου ποσότητας προϊόντων παρεμπορίου.
  7. Τήρηση της ποσοτικής αναλογίας 9 προς 1 στις Λαϊκές αγορές όπως ορίζει ο νόμος σε προϊόντα γης και θάλασσας έναντι των βιομηχανικών προϊόντων. Όπου δεν ισχύει αυτή η ισορροπία, όταν κενώνονται θέσεις, αυτές να αναπληρώνονται από τα προϊόντα γης και θάλασσας, μέχρι να επιτευχθεί το 9 προς 1.
  8. Η είσπραξη των προστίμων που επιβάλλονται μετά τη βεβαίωση της παράβασης να είναι άμεση και όχι να εκκρεμούν για χρόνια.

 

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας, χαρακτηρίζοντας την παραοικονομία ως στάση και δραστηριότητα ανεύθυνη και επικίνδυνη, ηθικά και κοινωνικά απαράδεκτη και κατακριτέα κατήγγειλε πρωτίστως, παράνομες πρακτικές στο χώρο της εκπαίδευσης, της κομμωτικής, της αισθητικής, των υπηρεσιών καθαριότητας. Επίσης των φαινομένων υψηλής παραβατικότητας κατά τη λειτουργία των Κυριακάτικων Αγορών και Λαϊκών Αγορών, της εμπορίας απομιμητικών προϊόντων, του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων κλπ.

Προς την κατεύθυνση της πάταξης αυτών των πρακτικών ο Γιάννης Μαραγκός κατέθεσε τις προτάσεις του Επιμελητηρίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr