Επίθεση με βιτριόλι: Εμφανίστηκε ο φερόμενος ως συνεργός της 37χρονης στην Εισαγγελία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Εμφανίστηκε ο φερόμενος ως συνεργός της 37χρονης στην Εισαγγελία

Την Πέμπτη το πρωί στις 30 Σεπτεμβρίου, θα εκδικαστεί η δεύτερη φάση για την επίθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Στις αρχές, εμφανίστηκε ο φερόμενος ως συνεργός στην επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο οποίος ζητά να καταθέσει στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TLive, ο συγκεκριμένος άνδρας πήγε με τον δικηγόρο του στην Εισαγγελία Εφετών και ζήτησε να καταθέσει.

Από εκεί, τον παρέπεμψαν στην Γραμματεία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ίσως ακόμα και αύριο, που συνεχίζεται η δίκη, να εμφανιστεί είτε ο ίδιος είτε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο.

Λύτρας στο Newsbomb.gr: «Θα είναι δύσκολη μέρα για την Ιωάννα Παλιοσπύρου»

Ο κ. Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, μιλώντας στο Newsbomb.gr, εκτίμησε ότι η κατηγορούμενη δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, ξεκάθαρα για λόγους τακτικής.

Αναφερόμενος στο εάν ο άντρας που άθελά του έγινε το «μήλο της έριδος» βρεθεί αύριο στο δικαστήριο, ο κ. Λύτρας ανέφερε, «το άτομο το οποίο φέρεται να υπάρχει μια εμπλοκή στην υπόθεση, είναι κανονικά στους μάρτυρες του κατηγορητηρίου, σαφέστατα και οφείλει να βρίσκεται εκεί. Στην περίπτωση που το δικαστήριο φτάσει στην σειρά του και δεν βρίσκεται εκεί, θα διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του».

Στη συνέχεια, μίλησε για το πώς είναι η ψυχολογία της Ιωάννας μετά την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, στο δικαστήριο, «η ψυχολογία της Ιωάννας, πραγματικά είναι αρκετά καλύτερη. Μάλιστα μετά την πρώτη εμφάνιση της, μπροστά σε τόσο πολύ κόσμο και παίρνοντας όλο αυτό το κύμα αγάπης, νομίζω πως ήταν κάτι το οποίο την ανακούφισε. Ωστόσο, αύριο θα είναι κι πάλι μια δύσκολη ημέρα για εκείνη, καθώς θα κληθεί ξανά να περιγράψει όλα όσα έζησε».

Μεταξύ άλλων ο κ. Λύτρας σχολίασε τις τελευταίες αλλαγές που έχουν γίνει στον Ποινικό Κώδικα, ενώ διευκρίνισε το εάν οι ποινές για επιθέσεις με βιτριόλι θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο σκληρές.

«Πράγματι θα γίνουν κάποιες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ των συγκεκριμένων αλλαγών, δεν νομίζω ότι φοβίζουν κανέναν, αφορούν πολύ σοβαρά εγκλήματα, όπως τις περιπτώσεις της ανθρωποκτονίας, ή του μαζικού βιασμού. Περιήλθε μια αλλαγή στη βαριά σκοπούμενη βλάβη, το οποίο να τονίσω πως δεν σχετίζεται με την περίπτωση της Ιωάννας, γιατί η κατηγορούμενη παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Με βρίσκει σύμφωνο, καθώς θεωρώ ότι, κάνοντας μια ανεπανόρθωτη μόνιμη ζημιά σε κάποιον, η ποινή των δέκα ετών κάθειρξη κατά την γνώμη μου ήταν πάρα πολύ χαμηλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr