Επιτήδειοι εξαπάτησαν 62χρονο ιερέα αποσπώντας του 2.800 ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτήδειοι εξαπάτησαν 62χρονο ιερέα αποσπώντας του 2.800 ευρώ

Πώς οι επιτήδειοι κατάφεραν να ξεγελάσουν τον 62χρονο ιερέα

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε 62χρονος ιερέας, με επιτήδειους να τον προσεγγίζουν μέσω Facebook και να καταφέρνουν, τελικά, να του αποσπάσουν συνολικά το ποσό των 2.800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, όλα ξεκίνησαν στις αρχές Οκτωβρίου, όταν ο εν λόγω ιερέας έλαβε μήνυμα στον λογαριασμό Facebook του ιερού ναού, στον οποίο είναι εφημέριος.

Πώς οι επιτήδειοι κατάφεραν να ξεγελάσουν τον 62χρονο ιερέα

Σύμφωνα με την σχετική καταγγελία, στο μήνυμα κάποιος τον ενημέρωνε πως η σελίδα του ιερού ναού αναμενόταν, λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος, να «πέσει» και τον καλούσε να πατήσει σε σχετικό σύνδεσμο (link), ώστε να το διορθώσει.

Εκείνος ακολούθησε τη διαδικασία, ωστόσο δύο ημέρες αργότερα δέχτηκε το ίδιο μήνυμα, το οποίο συνοδευόταν αυτή τη φορά από ένα κυπριακό νούμερο, με τους επιτήδειους να τον καλούν να επικοινωνήσει μαζί τους, προκειμένου να τον βοηθήσουν με τη σελίδα του ιερού ναού, η οποία -κατά τους ισχυρισμούς τους- είχε κολλήσει ιούς.

Τελικά, σε σχετική επικοινωνία του ιερέα με τον αριθμό, ο ίδιος μίλησε με κάποιον δήθεν τεχνικό του Facebook, ο οποίος τού ζήτησε αρχικά 1000 ευρώ, προκειμένου να διορθώσει το πρόβλημα.

Το ανύπαρκτο «πρόβλημα», ωστόσο, δεν διορθώθηκε, με αποτέλεσμα ο τεχνικός, σε νέα επικοινωνία που είχε με τον ιερέα δύο εβδομάδες μετά την αρχική, να ζητάει ακόμη 1600 ευρώ για παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και ακόμη 200 ευρώ για να κάνει έναν έλεγχο στη σελίδα.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει το ekklisiaonline.gr, ο ιερέας, καλόπιστα, είχε δώσει τους κωδικούς στα social και του site του ναού στους αγνώστους.

Τελικά, ο άτυχος ιερέας έχασε τα λεφτά του, ενώ όπως καταγγέλλει ο ίδιος, στα μέσα Νοεμβρίου οι επιτήδειοι «έριξαν» τη σελίδα του ναού, ενώ μπλόκαραν και τον ίδιο από διαχειριστή της στο Facebook.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr