Τέλος οι μάσκες από 1η Ιουνίου – Πότε επιστρέφουν, ποιοι χώροι εξαιρούνται
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος οι μάσκες από 1η Ιουνίου – Πότε επιστρέφουν, ποιοι χώροι εξαιρούνται

Σε ποιους χώρους την πετάμε

Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Από την 1η Ιουνίου μέχρις τις 15 Σεπτεμβρίου, η υποχρεωτικότητα της μάσκας για την πλειονότητα των εσωτερικών χώρων αίρεται. Ωστόσο, παραμένει ισχυρή σύσταση για τη χρήση της, όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Υποχρεωτική παραμένει σε όλες τις μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων, όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για αεροπλάνα, ΚΤΕΛ, τρένα και μέσα μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές για τους επιβάτες. Για τα πλοία, ωστόσο, η Επιτροπή θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή της.

Σε επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί, επίσης, και το θέμα των σχολείων.

Για τη φθινοπωρινή περίοδο, τόσο η χρήση της μάσκας όσο και μία σειρά από μέτρα που αυτή τη στιγμή είναι σε αναστολή, όπως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα επαναξεταστούν με βάση την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνη τη στιγμή.

Αναλυτικά ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε:

“Από 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται σε όλους τους χώρους η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες. Η άρση της υποχρεωτικής μάσκας αφορά και τους εργαζόμενους.

Υποχρεωτική παραμένει σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένος και αστικά ΜΜΜ. Για τις εκπαιδευτικές δομές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής την επόμενη εβδομάδα.

Παραμένει η σύσταση για χρήση της μάσκας από τον πληθυσμό που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες”.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr