Έρχεται νέα χαλάρωση μέτρων για λιανεμπόριο, εστιατόρια και λούνα παρκ – Έκτακτη ενημέρωση σήμερα στις 18:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέα χαλάρωση μέτρων για λιανεμπόριο, εστιατόρια και λούνα παρκ – Έκτακτη ενημέρωση σήμερα στις 18:00

Έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα από Χαρδαλιά, Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνη

Νέα άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν χαμάμ, μασάζ, παιδότοποι και κινηματογράφοι -Οι ημερομηνίες

Έρχεται νέα χαλάρωση στα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται ακόμα και σήμερα, στην έκτακτη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, στις 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο ΑναπληρωτήςΥπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων βρίσκονται τα μέτρα που αφορούν στο λιανεμπόριο, δεδομένων και των στοιχείων που δείχνουν βελτίωση της επιδειμιολογικής κατάστασης στη χώρας μας.

Παράλληλα, οι ειδικοί προσανατολίζονται στο άνοιγμα των εστιατορίων που βρίσκονται εντός των εμπορικών κέντρων, πάντα με την τήρηση αυστηρών μέτρων.

Σήμερα επίσης αναμένεται να δοθεί το “πράσινο φως” για το άνοιγμα των παιδότοπων σε υπαίθριους χώρους, των λούνα παρκς, των θεραπευτικών λουτρών και κέντρων μασάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της επιτροπής αναφέρει το άνοιγμα των κλειστών κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου, με πληρότητα 50% και είσοδο είτε για πλήρως εμβολιασμένους είτε σε όσους έχουν αρνητικό self test.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την αύξηση του αριθμού των πελατών στο λιανεμπόριο και στα μαγαζιά με ένα άτομο ανά 16 τετραγωνικά (υπενθυμίζεται πως το όριο ήταν ένα άτομο ανά 25 τμ).
Παράλληλα οι ειδικοί εισηγούνται να ανοίξουν από το Σάββατο οι παιδότοποι, αλλά μόνο σε εξωτερικό χώρο, τα λούνα παρκ, και οι υπηρεσίες μασάζ και χαμάμ.

Η επιτροπή θα εξετάσει και μέτρα για τον τουρισμό και κυρίως για τους τουρίστες που φθάνουν στην Ελλάδα από χώρες της ΕΕ χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται η διενέργει rapid test και όχι PCR.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr