Έρχεται το νέο… Χριστουγεννιάτικο «καλάθι του νοικοκυριού»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται το νέο… Χριστουγεννιάτικο «καλάθι του νοικοκυριού»

Νέα δεδομένα πρόκειται να ισχύσουν για το καλάθι του νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ της χώρας με εορταστικές προσφορές και ειδικές λίστες
Ένα νέο εορταστικό καλάθι νοικοκυριού ετοιμάζεται σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προανήγγειλε και ειδική λίστα για άτομα με ειδικές διατροφικές συνήθειες.

Δύο νέες κινήσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ από την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρώτον, δημιουργείται καλάθι για ειδικές διατροφικές ανάγκες για ομάδες πολιτών όπως οι διαβητικοί, ενώ υπό σκέψη είναι και η δημιουργία εορταστικού καλαθιού ενόψει Χριστουγέννων.

Στο καλάθι για καταναλωτές με ειδικές διατροφικές ανάγκες θα ενταχθούν προϊόντα που μπορούν να καταναλώσουν άτομα όπως εκείνα που έχουν διαβήτη ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ η παρουσίαση του αναμένεται σε 10 ημέρες περίπου.

Σε ότι αφορά το εορταστικό καλάθι, αυτό, εάν τελικά πραγματοποιηθεί, θα παρουσιαστεί λίγο πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

«Οι ευάλωτοι συμπολίτες μας θα μπορούν να βρίσκουν τα βασικά προϊόντα σε τιμές πολύ καλύτερες από πριν, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι θα πιέζουμε να πηγαίνουν οι τιμές προς τα κάτω. Γι αυτό έχουμε φτιάξει το “καλάθι» τόνισε ο υπουργός. Όπως είπε, μπορεί το “καλάθι του νοικοκυριού” να χλευάστηκε στην αρχή, αλλά για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα λειτουργεί.

Ο υπουργός ανέφερε εκ νέου ότι «θα δημιουργηθεί ένα καλάθι για τις ειδικές κατηγορίες, ενώ συζητάμε πώς θα δημιουργηθεί το εορταστικό καλάθι αλλά οι 51 κατηγορίες δεν θα αλλάξουν. Και θέλω να εξηγήσω και το γιατί: Άμα ξεχειλίσουν οι κατηγορίες, τότε η δυνατότητα των αλυσίδων να πιέζουν τις τιμές προς τα κάτω θα μειωθεί. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε έναν χώρο όπου θα συγκρίνονται οι αλυσίδες μεταξύ τους και θα βάζουν τα δυνατά τους για να ρίχνουν τις τιμές κάθε εβδομάδα».

«Αυτή την εβδομάδα όλες οι αλυσίδες μείωσαν τις τιμές. Όλες οι αλυσίδες βάλανε πλάτη. Οι τιμές που είδαμε αυτή την εβδομάδα μας δίνουν μεγάλη χαρά» κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr