Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ανακοίνωση στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, καλώντας για συμμετοχή στη σύσκεψη Σωματείων και Φορέων στις 21 Ιουλίου.

Ανακοίνωση στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, καλώντας για συμμετοχή στη σύσκεψη Σωματείων και Φορέων στις 21 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση:

«ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΛΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΙΑΣΦΑΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να προχωρήσει στο τελικό στάδιο της εγκληματικής της πολιτικής για τη ΛΑΡΚΟ, ανακοινώνοντας ότι στο τέλος του μήνα θα σταματήσει τη λειτουργία της και θα απολύσει τους 1100 εργαζόμενους, καταδικάζοντας έτσι εκατοντάδες ακόμα οικογένειες που ζουν γύρω από τη ΛΑΡΚΟ, οδηγώντας σε μαρασμό ολόκληρες περιοχές!

Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση υλοποιεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις των επενδυτών, ικανοποιεί τις ορέξεις τους ώστε, όταν αυτοί δώσουν τις προσφορές τους, η ΛΑΡΚΟ να είναι «καθαρή» -όπως λένε αυτοί- από τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους και, ταυτόχρονα, διαλυμένοι και ανοργάνωτοι για να μπορέσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες να κερδοφορήσουν εκμεταλλευόμενοι τον πλούτο της χώρας μας.

Αυτό το έγκλημα δε θα περάσει!

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δε «μασάνε» από απειλές και εκβιασμούς! Δε συνθηκολογούν, δεν υποτάσσονται! Έχουν δίπλα τους όλους εμάς!

Θα απαντήσουν, μαζί με το οργανωμένο Εργατικό Κίνημα, όπως κάνουν 30 μήνες τώρα που δεν παραδόθηκαν, έχουν καθυστερήσει και εμποδίσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, έχουν ξεφτιλίσει κάθε ψέμα που προσπάθησαν να ξεστομίσουν ή να γράψουν τα διάφορα παπαγαλάκια, έχουν αναδείξει στα μάτια όλου του ελληνικού λαού τη δυνατότητα η ΛΑΡΚΟ να λειτουργεί και να παράγει το πολύτιμο προϊόν της προς όφελος της οικονομίας της χώρας και του λαού της, τη δυνατότητα η λειτουργία αυτή όχι μόνο να μην είναι «βαρίδι» (όπως θέλουν να την παρουσιάσουν αυτοί που ευθύνονται για το πρόβλημα) αλλά, αντίθετα, να γίνει μέσο ανάπτυξης εκατοντάδων ακόμα θέσεων εργασίας.

Σε αυτή την πιο κρίσιμη φάση, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας  δεν ξεχνάει!

  • Ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έχει κρατήσει αναμμένη τη φλόγα του αγώνα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.
  • Ότι 30 μήνες τώρα έχει εμπνεύσει δεκάδες αγώνες, χιλιάδες εργαζόμενους στη χώρα μας και ταυτόχρονα έχει ξεπεράσει τα σύνορά της. Ότι αυτός ο ΦΑΡΟΣ ενέπνευσε ορισμένους από τους πιο εμβληματικούς αγώνες, όπως στα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια Καβάλας, στην eFood, στην COSCO και αλλού.
  • Ότι στην περιοχή μας έγινε παράδειγμα για κάθε αγώνα και διεκδίκηση, από το μεροκάματο και τη ΣΣΕ μέχρι την απόφαση εργαζομένων σε μεγάλους χώρους δουλειάς να οργανωθούν και να φτιάξουν Σωματείο, όπως στο Μιμίκο, στην ΤΕΡΝΑ και αλλού, ή τις μεγάλες μάχες που δώσαμε τα τελευταία χρόνια, όπως ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη.

Δε θα επιτρέψουμε αυτός ο ΦΑΡΟΣ να σβήσει!

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πληρώσει πολιτικά κάθε λέξη και πράξη, κάθε ενέργεια ενάντια στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ!

Θα πληρώσει βαρύ πολιτικό τίμημα της εγκληματικής της πολιτικής!

 

Σε αυτά τα πλαίσια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας συνεδρίασε στις 13/7/22 μαζί με Πρωτοβάθμια Σωματεία και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  1. Να οργανωθεί πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων.
  2. Να συμμετάσχουμε μαζικά στη μεγάλη σύσκεψη Σωματείων και φορέων που οργανώνει το Συντονιστικό των πέντε Σωματείων της ΛΑΡΚΟ στις 21/7/22 (8μμ, στο γήπεδο μπάσκετ του οικισμού της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα) με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα για να μην εφαρμοστεί η εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό θα δρομολογηθούν λεωφορεία (αναχώρηση στις 6μμ από το Πάρκο Βούρκου στη Χαλκίδα), ενώ θα γίνουν επαφές και με άλλους φορείς της περιοχής.
  3. Να οργανώσουμε συνάντηση όλων των Εργατικών Κέντρων της Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας όπου, μαζί με τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, θα συζητήσουμε τα μέτρα στήριξης από την πλευρά των ΕΚ όποιας μορφής αγώνα αποφασίσουν τα Σωματεία. Η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18/7/22 στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη ΛΑΡΥΜΝΑ.

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Καλούμε τα Σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου να οργανώσουν τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη στις 21/7 και σε κάθε βήμα κλιμάκωσης αυτού του αγώνα! Να βγουν ανακοινώσεις αλληλεγγύης οι οποίες θα στέλνονται τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ (επισυνάπτουμε πίνακα ηλεκτρονικών διευθύνσεων).

H στήριξη του αγώνα της ΛΑΡΚΟ είναι παρακαταθήκη για κάθε αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, παρακαταθήκη για τη νεολαία και τα παιδιά μας!

Αδέρφια της ΛΑΡΚΟ είμαστε μαζί σας

Σάρκα από τη σάρκα, ψυχή απ’ την ψυχή σας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr