«Έσπασαν» τα ισόβια για την δολοφονία του Δημήτρη Αντωνιάδη στην Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έσπασαν» τα ισόβια για την δολοφονία του Δημήτρη Αντωνιάδη στην Εύβοια

Το φριχτό έγκλημα που είχε συγκλονίσει τη Εύβοια, πριν 8 χρόνια, αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χαλκίδας. Τι ορίζουν οι νέες ποινές

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χαλκίδας,  στον πρώτο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών και στον δεύτερο, και γιό του δράστη, ποινή 10 ετών.

Ο τρίτος κατηγορούμενος έλαβε ποινή κάθειρξης 6 ετών για ηθική αυτουργία στην ληστεία και ο τέταρτος τεσσάρων ετών με αναστολή.

Το φριχτό έγκλημα που είχε συγκλονίσει τη Χαλκίδα, πριν 8 χρόνια, αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Χαλκίδας  βρέθηκαν αναλυτικότερα, δύο Έλληνες και δύο Βούλγαροι. Από τους τέσσερις κατηγορούμενους, οι δύο ( ο Βούλγαρος πατέρας και ο Έλληνας πρώην ιδιοκτήτης οπλοπωλείου) είναι κρατούμενοι των Φυλακών και μεταφέρθηκαν στο Δικαστήριο φρουρούμενοι.

Οι δύο Βούλγαροι έχουν ομολογήσει στην προανάκριση ότι διέπραξαν τον φόνο, ενώ ο 26χρονος γιος έμπλεξε στην υπόθεση και τους δύο Έλληνες με την κατάθεσή του, οι οποίοι είναι γνωστοί στην κοινωνία της Χαλκίδας. Ο 26χρονος ουσιαστικά στην καταθεσή του είπε ότι εκείνοι τους έβαλαν να σκοτώσουν τον ηλικιωμένο, για να μοιραστούν τα χρήματα που είχε στο σπίτι.

Στο πρωτόδικο Δικαστήριο είχε μετατραπεί η κατηγορία από ανθρωποκτονία και συνέργεια σε ανθρωποκτονία (κατά περίπτωση) σε ληστεία, από την οποία προήλθε ο θάνατος του 83χρονου.

Την πιο βαριά ποινή (Ισόβια κάθειρξη) είχε “εισπράξει” στο πρωτόδικο Δικαστήριο ο 51χρονος Βούλγαρος (πατέρας). Ο 26χρονος γιος του είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

Ο 55χρονος Έλληνας, που βρίσκεται στη φυλακή για άλλη υπόθεση, είναι γνωστός πρώην ιδιοκτήτης οπλοπωλείου και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 8 ετών.

Η ίδια ποινή (κάθειρξη 8 ετών) είχε επιβληθεί και στον δεύτερο Έλληνα, έναν 38χρονο καταστηματάρχη, ο οποίος είχε μεταφέρει τους δράστες με το αυτοκίνητό του στην περιοχή που έγινε η ληστεία.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν όλες οι καταθέσεις τω μαρτύρων στην υπόθεση και η δίκη διακόπηκε λόγω ωραρίου,

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr