Εστίαση: Ανατροπή στην… ανατροπή! Πότε ανοίγουν καφέ, μπαρ και εστιατόρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστίαση: Ανατροπή στην… ανατροπή! Πότε ανοίγουν καφέ, μπαρ και εστιατόρια

«Ο κόσμος δεν κρστιέται πια...» - Κάποιοι πρέπει να βρουν τρόπο.

Μπορεί η κυβέρνηση να αποφάσισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου και να ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επαναλειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου, ωστόσο, τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά για τη χώρα μας.

Με τα κρούσματα στο… θεό και με τον εμβολιασμό να σκοντάφτει σε… λακκούβες και προβληματισμούς των πολιτών, το lockdown φαίνεται πως θα παραμείνει τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα.

Τα μεγάλα ερωτήματα των πολιτών είναι δύο. Πρώτον, τι θα γίνει με τις μετακινήσεις το Πάσχα. Αν δηλαδή θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε την Ανάσταση στα χωριά μας ή τελικά θα κάνουμε ακόμα ένα Πάσχα στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών της Αθήνας.

Δεύτερο μεγάλο ερώτημα, πότε θα ανοίξει η εστίαση. Πότε επιτέλους θα μπορέσουμε να πιούμε έναν καφέ, ένα πότο σε καφετέριες και μπαρ.

Δυστυχώς, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν… όνειρα. Με τα κρούσματα να κυμαίνονται μεταξύ 2.500 και 3.500, είναι προφανές πως οποιαδήποτε απόφαση για άνοιγμα της εστίασης είναι απαγορευτική.

Οι επιστήμονες φοβούνται πως αν ανοίξουν καφέ, μπαρ και εστιατόρια, οι «σκασμένοι» πολίτες θα βγουν μαζικά και θα συνωστίζονται σε μικρούς χώρους, χωρίς να υπολογίζουν τα μέτρα.

Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος, που λέει ότι το μέτρο τόσο καιρό δεν έχει αποφέρει κανένα αποτέλεσμα, μιας και οι πολίτες μαζεύονται σε σπίτια και μάλιστα πάνω από 9-10 άτομα, ενώ και στις πλατείες, τα πάρκα και τις γειτονιές, ο κόσμος συγκεντρώνεται με έναν καφέ ή ένα ποτό στο χέρι. Μια απλή βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας, όπου υπάρχουν καφέ και μπαρ για take away θα σας δώσει πλήρη εικόνα για τον τρόπο που οι πολίτες συμπεριφέρονται τώρα την Άνοιξη. Άρα, γιατί να μην ανοίξουν τα μαγαζιά και ο κόσμος να διασκορπίζεται παντού, αντί να είναι κλεισμένος σε… στενάκια που δίνουν ποτό μέχρι τις 21.00;

Και η αλήθεια είναι αυτή, ο κόσμος δεν μπορεί πια να κρατηθεί μέσα. Πέρασε όλο το χειμώνα κλεισμένος μέσα στο σπίτι, πώς να τον κρατήσεις μέσα και την Άνοιξη με τέτοιες λιακάδες και ζέστη; Και το τονίζουμε και πάλι, αν είχε πιάσει το μέτρο του περιορισμού, τότε θα λέγαμε εντάξει, ας κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή. Όμως, τα μαγαζιά έκλεισαν με 500 κρούσματα και με το lockdown έφτασαν τις 3.000!

Ασφαλώς, κάπου υπάρχει λάθος. Ας το δουν και ας πάρουν όλοι τις κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να πάρουν . Ούτε ο κόσμος κρατιέται πλέον μέσα, ούτε οι επαγγελματίες αντέχουν με έξι μήνες κλειστά τα μαγαζιά. Σκεφτείτε το…

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του είπε πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενδεχόμενο αν τα κρούσματα σταθεροποιηθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες κοντά στα 1.500, τότε υπάρχει περίπτωση να έχουμε τη μεγάλη ανατροπή και να ανοίξουν τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Πηγή – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr