Εστίαση: Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος για τον εμβολιασμό των πελατών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστίαση: Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος για τον εμβολιασμό των πελατών

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θα καθοριστεί ακριβώς το πώς θα γίνεται ο έλεγχος για τον εμβολιασμό των πελατών στην εστίαση, είτε με QR code, είτε όχι.

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, το πώς θα λειτουργεί η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί το αληθές για τον εμβολιασμό των πελατών στην εστίαση. Μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν την Τρίτη (29/06) για τα προνόμια των εμβολιασμένων και τις αλλαγές που έρχονται από τον Ιούλιο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως άμεσα θα βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα καθορίζει ακριβώς το πώς θα γίνεται ο έλεγχος, με στόχο να διασφαλιστούν και προσωπικά δεδομένα.

Για το θέμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε στο «Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm»: «Θα βγάλουμε σε λίγο την κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα εξηγεί ακριβώς και το ηλεκτρονικό σύστημα και το πώς θα γίνεται ο έλεγχος. Θα έχουμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα κατεβάζει ο κάθε επιχειρηματίας δωρεάν μια εφαρμογή εάν μεν το κατάστημά του έχει τα ηλεκτρονικά αυτά συστήματα με τα QR θα μπορεί αν κάνει αυτόματα τη σάρωση και να έχει αυτόματα την έγκριση, εάν δεν έχει QR θα το γράφει με το χέρι τον ΑΜΚΑ στον υπολογιστή του, θα παίρνει αυτομάτως την έγκριση “ναι είναι εμβολιασμένος, όχι δεν είναι” και μετά το κατάστημα θα δουλεύει με τον τρόπο των εμβολιασμένων ή των μη εμβολιασμένων δηλαδή των μικρών ή των αμιγών. Δεν είναι και τόσο πολύ δύσκολο, δεν είναι και η ΝΑΣΑ , δεν πάμε να κάνουμε προσεδάφιση και στον Άρη! Είναι κάτι καινούργιο, είναι κάτι σύνθετο, δημιουργεί ανησυχίες αλλά έχει κάποιος να προτείνει μια καλύτερη ιδέα;».

Για το θέμα υπάρχουν, πάντως, αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες.

Πηγη – dikiologitika

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr