Εστίαση: Τέλος οι σόμπες – Για καφέ… με κουβέρτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστίαση: Τέλος οι σόμπες – Για καφέ… με κουβέρτα

Εναλλακτικούς τρόπους για να ζεσταθούν οι πελάτες ψάχνουν οι καταστηματάρχες στην εστίαση

Δύσκολος προβλέπεται ο φετινός χειμώνας για τους επιχειρηματίες της εστίασης καθώς η ενεργειακή κρίση ζορίζει πολύ την κατάσταση σε ότι αφορά την θέρμανση των καταστημάτων και ειδικά εκείνων που διατηρούν τραπεζοκαθίσματα σε υπαίθριους χώρους.

Οι καταστηματάρχες ψάχνουν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να ζεσταίνονται φέτος οι πελάτες τους.

Καθώς τα περισσότερα καταστήματα διαθέτουν τις γνωστές σόμπες, αυτές μάλλον θα τις αποχαιρετίσουμε καθώς η τιμή στις μπουκάλες υγραερίου είναι αυξημένη κατά 10 ευρώ, αφού από 30 που είχε πέρυσι, φέτος κοστίζει 40 ευρώ το γέμισμα. Να σημειώσουμε ότι μία μπουκάλα κρατάει το πολύ δύο μέρες ανάλογα και τη χρήση.

«Κάθε ημέρα παρακαλάμε να πάρει παράταση η καλοκαίρια. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει βάλει κρύο και ο κόσμος κάθεται με άνεση έξω. Το χειμώνα όμως τι θα κάνουμε; Δεν αντέχει η τσέπη μας να βάλουμε θερμάστρες και σόμπες. Θα έχουμε σε κάθε καρέκλα και από μία κουβέρτα για τους πελάτες. Είναι μια δύσκολη κατάσταση διότι σε συνδυασμό και με την απαγόρευση του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους, ο περισσότερος κόσμος για να πιει τον καφέ ή το ποτό του πρώτα μας ρωτάει εάν υπάρχει διαθεσιμότητα στο εξωτερικό χώρου του μαγαζιού και δεύτερον εάν έχουμε κάποια σόμπα ή θερμάστρα για να ζεσταθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης καφέ – μπαρ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο dikaiologitika.gr.

Η μείωση των τζίρων σε συνδυασμό με τη ραγδαία άνοδος του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του ρεύματος που σε κάποιες περιπτώσεις έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, οδηγούν πολλές επιχειρήσεις σε αδιέξοδο.

«Πληρώναμε ήδη πολλά χρήματα για το ρεύμα. Την άνοιξη ξαφνικά και εντελώς παράνομα μας πρόσθεσαν και την ρήτρα αναπροσαρμογής. Από εκεί που έδινα περίπου 2,500 ευρώ, ξαφνικά ο λογαριασμός είχε πάει στα 11.000 ευρώ. Φυσικά και τα δώσαμε, δεν μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς. Τώρα έρχεται ένας ακόμα πιο δύσκολος χειμώνας. Πώς θα ζεστάνουμε τους πελάτες, μόνο με κουβέρτες; Οι θερμάστρες καίνε σαν τρελές, για τις μπουκάλες πρέπει να δίνω 40 ευρώ το γέμισμα. Εάν δεν μας βοηθήσει η κυβέρνηση, είμαστε ένα βήμα πριν το λουκέτο», δηλώνει με την σειρά του στα Drews, ιδιοκτήτης εστιατορίου – μπαρ πέριξ της πλατείας Κολοκοτρώνη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr