Βρέθηκε ζωντανός επιβάτης στην πρύμνη του Euroferry Olympia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκε ζωντανός επιβάτης στην πρύμνη του Euroferry Olympia

Ζωντανός εντοπίστηκε στην πρύμνη του πλοίου ένας από τους αγνοούμενους του Euroferry Olympia

Ζωντανός εντοπίστηκε στην πρύμνη του πλοίου ένας από τους αγνοούμενους του Euroferry Olympia

Ζωντανός εντοπίστηκε ένας από τους 12 αγνοούμενους επιβάτες του Euroferry Olympia το πρωί της Κυριακής (20/2).

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στην πρύμνη και γίνονται προσπάθειες για την απεγκλωβισμό και την ασφαλή απομάκρυνσή του από το πλοίο.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον ANT1 και υπογράμμισε πως πρόκειται για έναν οδηγό λιθουανικής καταγωγής.

Σε ασφαλές σημείο, στα βόρεια της Κέρκυρας, έχει ρυμουλκηθεί το «Euroferry Olympia» στο εσωτερικό του οποίου εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς, ενώ και σήμερα συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από ρυμουλκά και πυροσβεστικά πλοιάρια.

Τις δραματικές στιγμές που έζησαν κατά την επιχείρηση διάσωσης στο πλοίο Euroferry Olympia περιέγραψε νωρίτερα, ο διασώστης που κατέβηκε από το ελικόπτερο Super Puma στο κατάστρωμα.

Ο πυραγός Γιώργος Μήτσης, επικεφαλής της 5ης ΕΜΑΚ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για επιχείρηση σε οριακές συνθήκες, με τη τοξική δυσοσμία να δημιουργεί μια ανυπόφορη κατάσταση. «Μόνο για ελάχιστα λεπτά μπορούσαμε να επιχειρήσουμε, η μυρωδιά και οι θερμοκρασίες είναι τέτοιες που καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε ενέργεια», σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος παραμονής στο πλοίο. «Δεν μπορούμε να μένουμε για 10 – 15 λεπτά. Αν πέσει το θερμικό φορτίο και περιοριστεί η τοξικότητα των αερίων, θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, να κάνουμε διανοίξεις», επισήμανε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr