Εύβοια: 13 εκατομμύρια ευρώ για το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: 13 εκατομμύρια ευρώ για το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας

Σύσκεψη Κεδίκογλου Κούκουζα με εκπροσώπους φορέων

Αύξηση 300%, που μεταφράζεται σε περίπου 13 εκατ. ευρώ, στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας που αφορά στην Π.Ε. Εύβοιας, αποφασίστηκε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης που είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας της Π. Στερεάς Ελλάδας Ευάγγελο Κούκουζα και τον Γενικό Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Προϊσταμένη του ΕΥΔ ΕΠΑλΘ  Ευθυμία Γιόκαλα, ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε. Νικόλαος Μαργαρίτης, ο Προϊστάμενος Μονάδας Θεσμικής Υποστήριξης και Αξιολόγησης, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και ο υπάλληλος του ΕΠΑλΘ Γιώργος Κατής.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκε η απόφαση Ένταξης δικαιούχων της 2ης Πρόσκλησης Δημοσίου Χαρακτήρα για την ΟΤΔ Κοινοπραξία Αναπτυξιακής Ευβοίας Α.Ε. και Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Α.Α.Ε. ΟΤΑ – (LEADER / CLLD), για τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι η Π.Ε. Εύβοιας έχει πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, ορίστηκε η αύξηση του ποσού ΕΥΔ ΕΠΑλΘ 2014-2020 κατά 300%, γεγονός που ενισχύει την επιχειρηματικότητα στην εν λόγω Περιφέρεια».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr