Εύβοια: 190.000€ θα καταβάλει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου για το θάνατο του 5χρονου Χρήστου Παύλου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: 190.000€ θα καταβάλει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου για το θάνατο του 5χρονου Χρήστου Παύλου

Με απόφαση δικαστηρίου ο δήμος Κύμης Αλιβερίου κρίνεται υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας τα οποία δεν υπήρχαν στην περίπτωση του χαμού του 5χρονου

Υπεύθυνος για την πρόκληση του ατυχήματος που οδήγησε τον 5χρονο σε τραγικό θάνατο είναι ο δήμος Κύμης Αλιβερίου καθώς οφείλει να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία σαφώς και δεν τηρούνταν στην περιπτωση του μικρού αγοριού.

Με απόφαση δικαστηρίου ο δήμος θα καταβάλει το ποσό των 190.000 ευρώ για τον θάνατο του 5χρονου Χρήστου, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από 5 χρόνια στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Αργυρού.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί 12 Αυγούστου του 2017 και κατά τη διάρκεια πανηγυριού που διοργάνωνε ο πολιτιστικός σύλλοφος στην αυλή του σχολείου.

Τι συνέβη

Το 5χρονο αγόρι ενώ έπαιζε με φίλους του πλησίασε μία μεταλλική τροχήλατη κατασκευή με την οποία είχαν μεταφερθεί οι καρέκλες στο χώρο της εκδήλωσης και σε συνθήκες οι οποίες μέχρι και σήμερα παραμένουν ανεξήγητες ένα τμήμα από την κατασκευή αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα το αγόρι να πέσει από ύψος 2 μέτρα καθώς η αυλή είναι σε δύο επίπεδα και να το καταπλακώσουν τα σίδερα.

Ο θάνατός του δεν ήταν ακαριαίος καθώς το παιδί ξεψύχησε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ η οικογένεια κινήθηκε νομικά κατά παντός υπευθύνου ζητώντας δικαίωση για τη μνήμη του παιδιού τους και απαιτώντας χρηματική αποζημίωση από τον δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Στην εκδίκαση σε πρώτο βαθμό της υπόθεσης ο δήμος ισχυρίστηκε πως η τήρηση των μέτρων ασφαλείας δεν ήταν δική του ευθύνη αλλά του συλλόγου που διοργάνωνε την εκδήλωση, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε πως το παιδί αν δεν έπεφτε μαζί με τη σιδεριά που το πλάκωσε από ύψος 2 μέτρων μπορεί να είχε σωθεί.

Επομένως το δικαστήριο αποφάσισε πως ο δήμος είχε ευθύνη για την τοποθέτηση κιγκλιδώματος μεταξύ των δύο επιπέδων της αυλής, ωστόσο δεν το έκανε ποτέ με το δικαστήριο να υποχρεώνει τον δήμο να καταβάλλει στην οικογένεια του 5χρονου 190.000 ευρώ ως χρηματική αποζημίωση.

Το θέμα στη συνέχεια ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η οποία όρισε δικηγόρο για να ασκήσει έφεση, ωστόσο η αντιπολίτευση του Δήμου φαίνεται να συμφωνεί με το δικαστήριο επομένως η υπόθεση είναι στα χέρια της Οικονομικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr