Εύβοια: Αγριογούρουνα εισέβαλαν σε αυλή σπιτιού και ρήμαξαν όλα τα οπωροφόρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Αγριογούρουνα εισέβαλαν σε αυλή σπιτιού και ρήμαξαν όλα τα οπωροφόρα

Προκειμένου να βρουν φαγητό τα αγριογούρουνα κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές της βόρειας Εύβοιας

Σε συνηθισμένο θέαμα έχει εξελιχθεί η εμφάνιση αγριογούρουνων στα χωριά της βόρειας Εύβοιας, αφού στην προσπάθειά τους να βρουν φαγητό τα κοπάδια των άγριων ζώων κατεβαίνουν στις γειτονιές της περιοχής.

Ωστόσο ένα περίεργο περιστατικό συνέβη την Κυριακή αργά το απόγευμα σε ορεινό χωριό της Βόρειας Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου στο evima.gr, ήταν γύρω στις 20:00 όταν ο άνδρας βγήκε στην αυλή του σπιτιού του και δεν πίστευε στα μάτια του με αυτό που είδε!

Ένα κοπάδι αγριογούρουνα είχαν κάνει επιδρομή στην αυλή του, ρημάζοντας όλο το περιβόλι που με κόπο και πολλές ώρες δουλειάς είχε φτιάξει στο σπίτι του, αφού του έφαγαν ό,τι είχε καλλιεργήσει, από μπρόκολα και κουνουπίδια, μέχρι φυτά και άλλους καρπούς.

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Εύβοιας έχει γίνει σχεδόν δεδομένο ότι συχνά εμφανίζονται αγριογούρουνα, αφού μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και την μεγάλη ζημιά που έχει προκληθεί στην χλωρίδα στα δάση, τα ζώα αναγκάζονται να κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές προκειμένου να βρουν φαγητό.

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που την ώρα που θαμώνες απολάμβαναν το φαγητό τους μέσα στην φύση σε εστιατόριο, το μαγαζί επισκέφτηκε  πεινασμένο ένα αγριογούρουνο, το οποίο αναζητούσε φαγητό.

Έκκληση από τους αγρότες

Μεγάλο είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Εύβοιας καθώς οι καλλιέργειες των χωραφιών τους έχουν γίνει τροφή για τα αγριογούρουνα.

Οι αγρότες είναι πλέον απελπισμένοι και ζητούν άμεσες λύσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ όπως καταγγέλουν όταν κάλεσαν οι ίδιοι, η απάντηση του υπουργείου ήταν να προμηθευτούν και να τοποθετήσουν ηλεκτροφόρα καλώδια, κάτι το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους δεν είναι μία ρεαλιστική λύση.

Μόνοι τους προσπαθούν να απωθούν τα αγριογούρουνα από το να προσεγγίζουν τα χωράφια τους, είτε αφήνοντας τις καλλιέργειες απότιστες προκειμένου τα ζώα να θεωρούν ότι τα χωράφια δεν έχουν τροφή για εκείνα, είτε ακόμα και βάζοντας μουσική, προκειμένου να ακούγεται φασαρία και να μην κατεβαίνουν και δημιουργούν ζημιές.

Όπως αναφέρουν μέλη του Αγροτικού Συλλόγου, χάνουν πολύ μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους λόγω των αγριογούρουνων τα οποία έχουν καταστρέψει από βέργες και λάστιχα ψάχοντας για νερό μέχρι καλλιέργειες πατάτας και χλωρού κρεμμυδιού σε εκτάσεις που φτάνουν και τις 25.000 στρέμματα.

Τι πρέπει να κάνουμε αν βρεθεί στο δρόμο μας αγριογούρουνο

-Μένουμε ήρεμοι και απομακρυνόμαστε αργά-αργά από το ζώο, χωρίς να τρέξουμε!

-Δεν προσεγγίζουμε και δεν ταΐζουμε το ζώο και τα μικρά του.

-Διατηρούμε ασφαλή απόσταση και δεν προκαλούμε το ζώο σε καμία περίπτωση.

-Δεν το φωτογραφίζουμε με φλας.

-Εάν παρατηρήσουμε ότι είναι ενήλικα ζώα με νεαρά χοιρίδια, προσέχουμε πιο πολύ τις κινήσεις μας γιατί αν φοβηθούν τα ενήλικα θα υπερασπιστούν τα νεαρά τους κάνοντας επίθεση σε εμάς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr