Εύβοια: Καταδικάστηκε δημοτικός υπάλληλος που έβαλε χέρι στα ταμεία και σήκωσε 33.000 ευρώ
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Καταδικάστηκε δημοτικός υπάλληλος που έβαλε χέρι στα ταμεία και σήκωσε 33.000 ευρώ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε υπόθεση υπεξαίρεσης από υπάλληλο σε βάρος του δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε υπάλληλος του δήμου Κύμης Αλιβερίου με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 33.000 ευρώ και της πλαστογραφίας, καθώς έδινε ψεύτικες διπλότυπες αποδείξεις εξόφλησης δημοτών προς τον δήμο.

Κόλαφος είναι η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας σε βάρος του υπαλλήλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την πλαστογραφία και δύο ετών για την υπεξαίρεση, που συγχωνεύτηκαν σε τέσσερα, με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Τι είχε συμβεί

Το 2017 υπάλληλοι του δήμου κατήγγειλαν τον εν λόγω συνάδελφό τους στον δήμαρχο Θανάση Μπουραντά καθώς διαπίστωσαν πως υπήρχαν πλαστές αποδείξεις στα ταμεία του δήμου.

Μετά από έρευνα από οικονομικούς επιθεωρητές που διέταξε η εισαγγελία, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος πλαστογραφούσε τις αποδείξεις και εισέπραττε ο ίδιος τα ποσά που δήθεν εξοφλούσαν οι δημότες.

Πάντως ο κατηγορούμενος εξέφρασε τη μεταμέλειά του στο δικαστήριο, παραδεχόμενος τις πράξεις του, ενώ δήλωσε ότι είχε σκοπό να επιστρέψει όλα τα χρήματα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr