Εύβοια – Φωτιά Λίμνη: Νέα μεγάλη αναζοπύρωση στο χωριό Κουρκουλοί – Νέος συναγερμός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – Φωτιά Λίμνη: Νέα μεγάλη αναζοπύρωση στο χωριό Κουρκουλοί – Νέος συναγερμός

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη Β. Ευβοια καθώς πριν απο λίγη ώρα σημειώθηκε και μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο κοντά στο χωριό Κουρκουλοί.

Προληπτική εκκένωση χωριών και οικισμών έδωσε το Συντονιστικό που συνεδρίασε στη Λίμνη της Εύβοιας το πρωί για να εκτιμηθεί η κατάσταση, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και του Δημάρχου.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί από το απόγευμα της Τρίτης (3/8) 10 χωριά και οικισμοί και οι κάτοικοι τους κατευθύνονται σε συγγενικά πρόσωπα ή σε ξενοδοχεία.

Αυτή την ώρα επιχειρούν εναέρια μέσα πυρόσβεσης (Τρια αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο)  ενώ τις πρώτες πρωινές  ώρες αντιμετώπισαν χαμηλές νεφώσεις που δυσκόλεψαν τις πτήσεις τους.  Στο έδαφος επιχειρούν επίσης 95 πυροσβέστες  επικουρούμενοι από 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. 

Yπαρχουν διάσπαρτες εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις που δυσκολεύουν το εργο της πυρόσβεσης.  Ειδικά στους Κουρκουλούς η χαμηλή νέφωση που σχηματίστηκε από τους καπνούς στην καιόμενη πευκόφυτη περιοχή εμποδίζει τα εναέρια μέσα στην κατάσβεση της αναζωπύρωσης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr