Εύβοια: Επιστρέφουν οι όρθιοι σε μπαρ & εστιατόρια – Τι λένε επιχειρηματίες στο evima.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Επιστρέφουν οι όρθιοι σε μπαρ & εστιατόρια – Τι λένε επιχειρηματίες στο evima.gr

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Το «πράσινο φως» για χαλάρωση των μέτρων έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης η επιτροπή των εμειρογνωμόνων. Σύμφωνα με την εισήγησή τους, επιστρέφουν οι όρθιοι σε μπαρ και εστιατόρια, η πληρότητα στα γήπεδα ανεβαίνει στο 50%, ενώ απελευθερώνονται και πάλι οι σχολικές εκδρομές. Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμονες αποφάσισαν να θυσιαστούν τα καρναβάλια, ίσως για ένα πιο ελεύθερο Πάσχα.

Η διασκέδαση επιστρέφει από το Σάββατο στην Εύβοια, καθώς οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν χαλάρωση των μέτρων με τους όρθιους να επιτρέπονται και πάλι στα κέντρα διασκέδασης, μέτρο που αφορά μόνο όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Τι λένε επιχειρηματίες της περιοχής στο evima.gr, «ο κλάδος της εστίασης το τελευταίο διάστημα έχει πληγεί δραματικά, η επιστροφή των όρθιων πελατών σε μπαρ και εστιατόρια δίνει μεγάλη «ανάσα» σε όλα τα καταστήματα. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό που συμβαίνει οικονομικά, διότι θα έχουμε αποτελέσματα δυσάρεστα,θα χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας. Ο κόσμος αλλά και οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Αυξάνεται και το ποσοστό στα γήπεδα

Το «πράσινο φως» για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα και μάλιστα σε ποσοστό 50% άναψε η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Επιστροφή για τις σχολικές εκδρομές, ωστόσο οι πολυήμερες εκδρομές θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο. Οι συνεδριακοί χώροι θα γεμίσουν και πάλι. μόνο όμως για εμβολιασμένους συμμετέχοντες.

Το απαγορευτικό παραμένει μόνο για τις παρελάσεις των καρναβαλιστών.

«Είναι ό,τι πρέπει για να έχουμε μια αναζωπύρωση του κύματος», ωστόσο μικρότερες συγκεντρώσεις, οργανωμένες και με υγειονομικά μέτρα μπορούν να διοργανωθούν», δήλωσε στο MEGA ο Νίκος Τζανάκης.

Στην τιμητική εκδήλωση για τους διασώστες, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς τους ΕΚΑΒ, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, βρέθηκε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους κυρίως τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

19.509 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ έσπασε και το φράγμα των 25.000 νεκρών καθώς άλλοι 82 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο. Στους 485 ανέρχεται ο αριθμός των διασωληνωμένων. 5918 κρούσματα στην Αττική και 2140 στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν σήμερα.

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έκαψαν τις στολές τους μπροστά στο υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για τη λήξη των συμβάσεων τους στις 31 Μαρτίου. Όπως καταγγέλλουν, οι προσλήψεις που θα γίνουν είναι λίγες και θα αφήσουν εκτός περίπου 8000 εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr