Εύβοια: Γιατί γίνονται διακοπές ρεύματος στη Χαλκίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Γιατί γίνονται διακοπές ρεύματος στη Χαλκίδα

Τι συμβαίνει με τις διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Χαλκίδας στην Εύβοια τα τελευταία 24ωρα

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα σε περιοχές της Χαλκίδας στην Εύβοια, οι οποίες κρατούν από δευτερόλεπτα έως και μισή ώρα με τους πολίτες να αναρωτιούνται για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό τόσο συχνά τις τελευταίες αυτές ημέρες.

Το βασικό ερώτημα είναι για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό τη στιγμή που δεν υπάρχουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος, με μία πιθανή εξήγηση να είναι πως ενδεχομένως να ευθύνεται ο καιρός.

Συγκεκριμένα, όταν η υγρασία είναι αυξημένη τα συνεργεία της ΔΕΗ δεν προλαβαίνουν να τρέχουν να αποκαταστήσουν βλάβες που προκαλούνται στο δίκτυο ηλεκτρισμού.

Η υγρασία σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί βραχυκύκλωμα στις κολώνες μεταφοράς ρεύματος της ΔΕΗ και βραχυκυκλώματα στους στύλους.

Βέβαια το πρόβλημα με τους μονωτήρες και τα βραχυκυκλώματα κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι ούτως η άλλως αυξημένο χωρίς να έχει σχέση με την υπερφόρτωση των γραμμών.

Αυτό που δίνεται ως εξήγηση πάντως είναι πως η αυξημένη υγρασία που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, είχε ως αποτέλεσμα την συσσώρευση στους μονωτήρες της ΔΕΗ ποσότητες χώματος με υγρασία, δημιουργώντας έτσι διαπίδυση του ηλεκτρικού ρεύματος και βραχυκύκλωμα, αφήνοντας χωρίς ρεύμα ολόκληρες περιοχές στην πόλη της Χαλκίδας.

Η παρέμβαση των συνεργείων της ΔΕΗ είναι άμεση και τις περισσότερες φορές τα προβλήματα ξεπερνιούνται έγκαιρα, ωστόσο δυστυχώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκ νέου παρόμοια προβλήματα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr