Εύβοια – Κακοκαιρία «Μήδεια»: Προσοχή!! Γεμάτο χιόνι το επαρχιακό οδικό δίκτυο από Ζάρκα προς Αλιβέρι [Εικόνες]
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – Κακοκαιρία «Μήδεια»: Προσοχή!! Γεμάτο χιόνι το επαρχιακό οδικό δίκτυο από Ζάρκα προς Αλιβέρι [Εικόνες]

Την Εύβοια χτυπάει, εκτός των υπολοίπων περιοχών της χώρας, η κακοκαιρία Μήδεια

Την Εύβοια χτυπάει, εκτός των υπολοίπων περιοχών της χώρας, η κακοκαιρία Μήδεια με ισχυρές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πολλά προβλήματα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για τις μετακινήσεις καθώς οι δρόμοι ανοιγοκλείνουν.

Πυκνή κατά διαστήματα είναι η χιονόπτωση και σε πολλές περιοχές του Νομού Ευβοίας  με αποτέλεσμα να έχουν καλυφθεί με τον λευκό πέπλο αυτοκίνητα, πάρκα, παρτέρια ακόμα και πολλά σημεία στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Η σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζεται και σήμερα με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στο επαρχιακό δίκτυο από Ζάρκα προς Αλιβέρι και συγκεκριμένα στο ύψος του περιφερειακού των Ζαράκων. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς ο δρόμος είναι γεμάτος χιόνι το οποίο μόλις πέφτει μετατρέπεται αμέσως σε πάγο. Την ίδια ώρα χρειάζεται προσοχή και προς Κάρυστο διότι λόγω της πυκνής χιονόπτωσης ο δρόμος ανοιγοκλείνει.

Εικόνες

Συμβουλές για οδήγηση σε πάγο:

Όταν ο δρόμος είναι παγωμένος, δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις, παρά μόνον όταν η ανάγκη είναι επιτακτική. Στην περίπτωση που δυσκολέψουν πολύ οι συνθήκες, γυρίζουμε πίσω.
Πάντοτε ενημερώνουμε κάποιον δικό μας άνθρωπο για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε και για την πιθανή ώρα που θα φτάσουμε στον προορισμό μας.
Διατηρούμε σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερη απόσταση από τη συνηθισμένη από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.
Σε περίπτωση που γλιστρήσει το αυτοκίνητο, οδηγούμε προς την αντίστοιχη κατεύθυνση. Αν, δηλαδή, γλιστρήσει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου προς τα δεξιά, τότε στρίβουμε το τιμόνι κι εμείς προς τα δεξιά. Σημαντικό είναι να θυμόμαστε πως δεν πατάμε φρένο και δεν αφήνουμε το τιμόνι σε καμία περίπτωση.
Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πως πρέπει να κάνουμε μαλακές και αργές κινήσεις στην οδήγηση (πάτημα γκαζιού, φρένων, γύρισμα τιμονιού, αλλαγή ταχυτήτων).
Όταν θέλουμε να ξεκολλήσουμε από τον πάγο, βάζουμε μεγαλύτερη από την συνηθισμένη ταχύτητα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε το κράτημα των ελαστικών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr