Εύβοια: Μεγάλη προσοχή στους οδηγούς – Υπάρχει κίνδυνος από πτώσεις δέντρων
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Μεγάλη προσοχή στους οδηγούς – Υπάρχει κίνδυνος από πτώσεις δέντρων

Στο επαρχιακό δίκτυο της Εύβοιας υπάρχουν αρκετά προβλήματα και κίνδυνος από πτώσεις δέντρων λόγω σώρευσης χιονιού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται για τέταρτη μέρα στην Π.Ε. Εύβοιας η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», καθώς και σήμερα συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές του Νομού, μέχρι και τα πεδινά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, τα φαινόμενα θα διατηρηθούν κατά τόπους έντονα, με εξάρσεις και υφέσεις, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 09/02/2023, ενώ βελτίωση αναμένεται από την Παρασκευή 10/02/2023.

Όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαΐδίτης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς καθότι ο κίνδυνος από πτώσεις δέντρων λόγω σώρευσης χιονιού είναι υπαρκτός.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση, κρατώντας το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου ανοιχτό, έχοντας ενεργοποιήσει περισσότερα από 160 μηχανήματα έργου, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Οι εργασίες διάνοιξης και καθαρισμού συνεχίζονται ακατάπαυστα ακόμα και σε τμήματα Δημοτικής αρμοδιότητας προκειμένου να δοθεί πρόσβαση και στον τελευταίο οικισμό.

Τα περισσότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν αποκατασταθεί, συνεχίζονται όμως αδιάκοπα οι προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ μέχρι την οριστική αποκατάσταση του συνόλου του δικτύου.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, έως λήξεως των φαινομένων:

Aπαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέωςοχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για το σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Ευβοίας καθώς και για τη Νήσο Σκύρο.
Η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους κάτω των 3,5 τόνων, επιτρέπεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, για το σύνολο του οδικού δικτύου της Π.Ε.Εύβοιας.
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων (κάτω των3,5 τόνων που φέρουν υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες) στο τμήμα της εθνικής οδού, Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 47η χ/θ (Προκόπι), κατόπιν έκδοσης σχετικής απόφασης.

Συστήνεται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθόλη τη διάρκεια των φαινομένων.  Εάν η μετακίνησή τους καθίσταται απολύτως απαραίτητη, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, φροντίζοντας να φέρουν τον απαραίτητο αντιολισθητικό εξοπλισμό και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr