Εύβοια: Μετά τον καφέ και το σουβλάκι παίρνει «φωτιά» στις τιμές και η πίτσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Μετά τον καφέ και το σουβλάκι παίρνει «φωτιά» στις τιμές και η πίτσα

Αυξήθηκε και η τιμή της πίτσας στην Εύβοια - Πού θα φτάσουν οι τιμές στην αγορά

Σε ράλι έχουν οδηγηθεί οι τιμές βασικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις για τον οικογενειακό προϋπολογισμό και να πλήττονται χιλιάδες νοικοκυριά. Έτσι μετά το σουβλάκι και τον καφέ, τώρα η ακρίβεια έρχεται να χτυπήσει και την πίτσα, στην Εύβοια.

Η πίτσα που για πολλούς καταναλωτές αποτελεί την εύκολη και φτηνή λύση είναι πλέον ακριβότερη ακόμα και κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν παραθεριστές αλλά και μόνιμοι κάτοικοι της Εύβοιας πλέον η  μέση μέση τιμή το μήνα έχει εδραιωθεί πλέον στα 9,8 ευρώ, ενώ πέρσι ήταν στα 8 ευρώ.

Ο πληθωρισμός συνεχίζει το αμείωτο ράλι με τους καταναλωτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με ολοένα και μεγαλύτερα έξοδα. Μονόδρομο αποτελεί πλέον η σύγκριση τιμών της αγοράς για κάθε υπηρεσία και προϊόν με τις τιμές να φτάνουν στα ύψη και τις διακυμάνσεις να μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο.

Η έρευνα του Pricefox για τις μέσες τιμές της πίτσας στην Ελλάδα παρουσιάζει το εύρος τιμών στην χώρα μας αλλά και σε ποιες γειτονιές η πίτσα χτυπάει κόκκινο.

Οι τιμές στην Αττική

Ιδιαίτερα αλμυρή η πίτσα στην Αττική με την μέση τιμή να έχει εδραιωθεί πλέον στα 9,8 ευρώ. Η πιο ακριβή πίτσα φιγουράρει στα 25.8 ευρώ στη Γλυφάδα. Την πεντάδα τις ακρίβειας συμπληρώνουν στην Αττική η Κηφισιά με μέγιστη τιμή στα 24 ευρώ, το Κολωνάκι στα 23.5 ευρώ, η Νέα Σμύρνη στα 19.3 ευρώ και το Ψυχικό στα 19 ευρώ (μέγιστες τιμές). Τις πιο φθηνές πίτσες μπορεί κανείς να βρει στις περιοχές Αιγάλεω, Περιστέρι, Καλλιθέα, Πειραιά και Νίκαια από περίπου 5 ευρώ.

Σε επίπεδα μέσης τιμής οι 5 πιο ακριβές περιοχές στην Αττική είναι το Ψυχικό στα 14.3 ευρώ, η Βούλα στα 13.3 ευρώ, η Νέα Σμύρνη στα 13.1 ευρώ, το Κολωνάκι στα 12.6 ευρώ και η Βουλιαγμένη στα 12.5 ευρώ. Στον αντίποδα, στο Περιστέρι θα βρει κανείς τις πιο χαμηλές μέσες τιμές για πίτσα, στα 6.2, ευρώ με τις γειτονιές σε Αμπελόκηπους, Κυψέλη, Νίκαια και Καματερό να διατηρούν μέσες τιμές κάτω των 7 ευρώ.

Οι γειτονιές στην Αττική με τις 5 ακριβότερες και 5 φθηνότερες μέσες τιμές σε πίτσα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr