Εύβοια – Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Τι αλλάζει και από πότε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Τι αλλάζει και από πότε

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο φαίνεται ότι θα είναι μια από τις επόμενες «βαλβίδες αποσυμπίεσης» του lockdown που θα ενεργοποιηθούν άμεσα.

Οι εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου, άλλωστε, από το παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδαςδείχνουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο του lockdown φαίνεται να έχει καταστρατηγηθεί στην πράξη.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ την Δευτέρα αναφέρουν ότι οι περιορισμοί για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο ενδέχεται να αρθούν ακόμα και από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η αλλαγή του καιρού και η αλλαγή της ώρας που έφερε και «επιμήκυνση» της ημέρας αποτελούν δύο επιχειρήματα που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την άρση του μέτρου του περιορισμού της μετακίνησης από δήμο σε δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται και τώρα για την επίσκεψη σε κομμωτήριο με την αποστολή του κωδικού 6 στο SMS στο 13033.

Στο ίδιο πλαίσιο δεν αποκλείεται να υπάρξει και προσαρμογή στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με «μείωσή» της καθώς ενδέχεται η απαγόρευση να επεκταθεί κατά μία ή δύο ώρες από ό,τι ισχύει σήμερα όπου το «κλείσιμο» ξεκινά στις 9 το βράδυ και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Αυτό που για την ώρα δεν εξετάζεται είναι η άρση του περιορισμού για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, μέτρο που θα είναι πιθανότατα από τα τελευταία για τα οποία θα δοθεί το «πράσινο φως».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr