Εύβοια: Παραμένει η ανησυχία για τη βία ανηλίκων
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Παραμένει η ανησυχία για τη βία ανηλίκων

Η Εύβοια αγωνιά καθώς βλέπει καθημερινά να σημειώνονται επεισόδια βίας στα σχολεία του Νομού και μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο πως τα παιδιά δεν μιλούν ενδεχομένως από φοβό.

Aνάστατη παραμένει η Εύβοια μετά τις αποκαλύψεις για φαινόμενα άγριου μπούλινγκ και βιας ανηλίκων που εντείνονται«στους κόλπους» των ΕΠΑΛ καθώς ολοένα και περισσότερες νέες πληροφορίες για ακραία συμβάντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικότερα, μετά τις αποκαλύψεις για φαινόμενα άγριου μπούλινγκ «στους κόλπους» του ΕΠΑΛ Χαλκίδας έχει γίνει αντιληπτό πως καθημερινό φαινόμενο φαίνεται πως έχουν γίνει τα περιστατικά ξυλοδαρμών και bullying μεταξύ μαθητών και μαθητριών στα σχολεία.

Η τοπική κοινωνία αγωνιά, καθώς βλέπει καθημερινά να σημειώνονται επεισόδια βίας στα σχολεία του Νομού και μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο πως τα παιδιά δεν μιλούν ενδεχομένως από φοβό.

Οι γονείς βρίσκονται στα κάγκελα σύμφωνα με μαρτυρίες του evima.gr, καθώς και στα δύο περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας η αστυνομία δεν ήταν ενήμερη.

Παράλληλα αυτό που προβληματίζει έντονα τους γονείς είναι πως οι καθηγητές δεν ενημερώθηκαν από τους μαθητές για το περιστατικό, βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου αφού είχε φύγει η εξωσχολική μαθήτρια και στην συνέχεια ενημέρωσαν τους γονείς του κοριτσιού και κάλεσαν το ασθενοφόρο.

Ενδεικτικό του κλίματος ανασφάλεια εξάλλου είναι και το σημερινό δημοσίευμα του Τύπου Ερέτριας που καταγράφει την αγωνία και τον προβληματισμό των γονιών οι οποίοι όπως συνοψίζει «εκπέμπουν» SOS προς τους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς και θέτουν σοβαρά ερωτήματα ως προς τα αίτια του προβλήματος, μη διστάζντας μάλιστα να μιλήσουν και για τυχόν δικές τους ευθύνες.

Μαθητές από το ΕΠΑΛ Χαλκίδας μίλησαν στο evima.gr για τα δύο περιστατικά βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αποκάλυψαν πως το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά εκφοβισμού στο ΕΠΑΛ.
Τα παιδιά τόνισαν, πως ορισμένα περιστατικά έχουν σημειωθεί παρουσία των καθηγητών, ωστόσο η αστυνομία δεν είναι ενήμερη για κανένα από αυτά.
«Δυο καθηγητές μας ανάφεραν πως είναι υπεύθυνοι μόνο για περιστατικά που έχουν γνώση και συμβαίνουν μέσα στο σχολείο, δεν μπορούμε να κάνουμε τους αστυνόμους για πράγματα που αφορούν το μεταξύ σας», είπε καθηγητής σε μαθητή του ΕΠΑΛ Χαλκίδας, σύμφωνα με μαρτυρία.
«Πιο παλιά δεν είχαμε τέτοια περιστατικά στο σχολείο μας, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί παρά πολύ και από εξωσχολικούς. Εγώ προσωπικά ήμουν μπροστά και στα δυο περιστατικά που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό και δεν ήξερα πως να αντιδράσω», είπε χαρακτηριστικά 15χρονος μαθητής.

Μαρτυρία που σοκάρει

Την Παρασκευή 7 Απριλίου το φως της δημοσιότητας είδε μία σοκαριστική μαρτυρία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τον ξυλοδαρμό μαθήτριας στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας και την ανομία που επικρατεί στο σχολείο εδώ και πολλά χρόνια, όπως λέει μητέρα μαθητή στην εκπομπή Super Κατερίνα.

Σε ό,τι αφορά το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη 6 Απριλίου η μητέρα λέει: «Αυτό το περιστατικό έγινε τον Οκτώβριο με ένα κορίτσι από το 1ο ΕΠΑΛ και το άλλο κορίτσι είναι εξωσχολικό. Μπούκαρε στο σχολείο και άρχισε να την χτυπάει. Όταν έπεσε αναίσθητο το κορίτσι, τα παιδιά πήγαν και της σήκωσαν τα πόδια για να το συνεφέρουν», ενώ όπως αναφέρει δεν ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι καθηγητές εμφανίστηκαν αφού το παιδί είχε συνέλθει.

Η γυναίκα περιγράφει στην εκπομπή και άλλα σοβαρά περιστατικά τα οποία έχουν σημειωθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, για τα οποία δεν έχει ενημερωθεί ποτέ η αστυνομία.

Άγρια περιστατικά ξυλοδαρμών και bullying

«Δύο παιδιά, ο ένας Α λυκείου και ο άλλος Β λυκείου από το 2ο ΕΠΑΛ διαφώνησαν και έπαιξαν μπουνιές με αποτέλεσμα να σκιστεί το φρύδι του παιδιού και η μητέρα του απλά το πήρε και το πήγε σε άλλο σχολείο».

«Άλλη μαμά μου είπε ότι είχε γράψει το παιδί της εκεί αλλά του έκαναν πολύ bullying και το χτυπούσαν, του έβγαλαν μέχρι και σφυριά και το είχαν απειλήσει και το πήρε και το πήγε σε άλλο σχολείο. Εγώ της είπα να κάνει καταγγελία και μου είπε δε θέλω να στιγματίσω το παιδί θα το αλλάξω σχολείο και τελείωσε».

Δυστυχώς ένα νέο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες όταν δύο παιδιά άρχισαν να χτυπιούνται μεταξύ τους  ενώ, όπως είπε η μητέρα «ένας καθηγητής έφαγε μία καρέκλα στο κεφάλι», ενώ «το ένα παιδί δάγκωσε το δάχτυλο του άλλου, με αποτέλεσμα να του το κόψει από εκεί που αρχίζει το νύχι. Δεν ενημέρωσαν την αστυνομία, οι καθηγητές πήγαν το παιδί στο νοσοκομείο».

Όπως λέει η γυναίκα οι γονείς φοβούνται να μιλήσουν, γιατί φοβούνται για τα παιδιά τους ενώ καταγγέλει ότι στο σχολείο υπάρχει πολύ bullying. Μάλιστα αναφέρει ότι «οι καθηγητές είναι σε δικό τους πλανήτη, τα έχουν (τα παιδιά) ανεξέλεγκτα».

Σε ερώτηση σχετικά με το τι κάνουν οι καθηγητές για όλα αυτά τα πολύ σοβαρά περιστατικά που καταγγέλει, η γυναίκα αναφέρει ότι και οι καθηγητές φοβούνται να μιλήσουν. «Πολλοί καθηγητές που διορίζονται στο ΕΠΑΛ προτιμούν να μη δουλέψουν παρά να έρθουν σε αυτά τα ΕΠΑΛ. Η αναρχία στα συγκεκριμένα σχολεία επικρατεί χρόνια, απλώς φέτος έχουν γίνει πιο τραγικά τα πράγματα».

Η καταγγελία που έφερε στο φως το Evima

Για το τελευταίο περιστατικό, σχετική καταγγελία είχε φέρει στο φως το evima.gr, για έναν 17χρονο μαθητή στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, έπεσε θύμα μου άγριου ξυλοδαρμού από συμμαθητή του την ώρα που βρισκόταν μέσα στην τάξη.

Όπως ανέφερε μαθητής στο evima.gr, δύο αγόρια από την Γ’ Λυκείου στο τμήμα της Γεωπονίας άρχισαν να διαφωνούν στην συζήτηση με αποτέλεσμα ο ένας μαθητής να αρχίσει να βρίζει τον άλλον και να λέει πράγματα τα για την μητέρα του, στην συνέχεια άρχισαν να τσακώνονται και να πετούν πράγματα ακόμη και καρέκλες.

Ο καθηγητής μπήκε στην μέση να χωρίσει τους δύο μαθητές με αποτέλεσμα να δεχτεί και εκείνος μια καρέκλα στο κεφάλι. Στην συνέχεια ο ένας μαθητής δάγκωσε το δάχτυλο του άλλου, με αποτέλεσμα να κοπεί το μισό και παραπάνω δάχτυλο από εκεί που αρχίζει το νύχι.

Οι καθηγητές δεν ενημέρωσαν την αστυνομία, αλλά πήγαν οι ίδιοι το παιδί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και ύστερα ο μαθητής χρειάστηκε να πάει με την μητέρα του στην Αθήνα στο ΚΑΤ, ώστε να κάνει χειρουργείο και του κολλήσουν το δάχτυλο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr