Εύβοια – Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Προσοχή! Δείτε τι ισχύει για την μετακινησή σας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Προσοχή! Δείτε τι ισχύει για την μετακινησή σας

Πώς γίνονται πλέον οι μετακινήσεις σε νησιά και εκτός περιφερειών.

Η άρση του lockdown και ως συνέχεια και εκείνη των μετακινήσεων εκτός νομού έχει φέρει χιλιάδες πολίτες στους… δρόμους ωστόσο όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού σπεύδουν να εκδώσουν το ανάλογο πιστοποιητικό καθώς αυτό αποτελεί «διαβατήριο» για μια σειρά από μετακινήσεις εντός της χώρας.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις των πολιτών τόσο εκτός νομού σε νησιά όσο και για τα ταξίδια στο εξωτερικό, αν όμως έχουν περάσει 14 ημέρες από την ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Για τις ακτοπλοϊκές ή αεροπορικές μετακινήσεις προς τα νησιά –με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα- είναι υποχρεωτική η προσκόμιση:

-είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση,
-είτε αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών,
-είτε rapid test 24 ωρών,
-είτε self-test 24 ωρών,
-είτε βεβαίωση νόσησης, που θα ισχύει από 2 έως 9 μήνες μετά τη νόσηση.

Πώς εκδίδεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για την έκδοση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, ενημερώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επιπλέον, η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που πραγματοποιήθηκε η τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου, και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr (με τη χρήση κωδικών Taxisnet).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr