ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Προχωράει η ίδρυση των υδατοδρομίων στο νησί – Πότε θα είναι έτοιμα

Στο στάδιο της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων βρίσκεται το σχέδιο της ίδρυσης των πέντε υδατοδρομίων στην Εύβοια
Εύβοια: Προχωράει η ίδρυση των υδατοδρομίων στο νησί – Πότε θα είναι έτοιμα

Στο στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων βρίσκεται το σχέδιο της ίδρυσης των πέντε υδατοδρομιών στην Εύβοια.

Στην τελική ευθεία μπαίνει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη» η ίδρυση των πέντε υδατοδρομίων στο νομό μας, τα οποία θα εκμεταλλεύεται η εταιρεία «Hellenic Seaplanes» με την έγκριση του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας (ΟΛΝΕ).

Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων και η καθυστέρηση οφείλεται στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το υδατοδρόμιο του Αγίου Στεφάνου λόγω του αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην περιοχή.

Βασική απαίτηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας είναι η σύνδεση του υδατοδρομίου με τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Αρέθουσας (πηγές, μουσείο κ.α.). Για το λόγο αυτό, η προϊσταμένη της Εφορείας Αγγελική Σίμωσι (φωτό) έκανε πριν λίγες μέρες αυτοψία στο σημείο.

Η αυτοψία έγινε παρουσία του προέδρου του ΟΛΝΕ Σπύρου Γεροντίτη και του διεθύνοντα συμβούλου Μπάμπη Μανιάτη, της δημάρχου Έλενας Βάκα και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για θέματα τουρισμού Ηλία Μπουρμά.

Όλοι συμφώνησαν να ικανοποιηθεί το αίτημα της κας Σίμωσι για να προχωρήσει το έργο. Πιο απλά είναι τα πράγματα για τα άλλα τέσσερα υδατοδρόμια στα λιμάνια Αιδηψού, Κύμης, Καρύστου και Καράβου Αλιβερίου.

Στο μεταξύ, μπορεί η ίδρυση υδατοδρομίων στην Εύβοια να μοιάζει σήμερα ως πρωτοποριακό project, αλλά ένα τέτοιο λειτουργούσε στον Άγιο Στέφανο πριν από 92 ολόκληρα χρόνια!

Η «Γνώμη»… ξέθαψε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Εύριπος» το Μάρτιο του 1930, το οποίο αναφέρει την προσθαλάσσωση έξι «τορπιλοβλητικών» υδροπλάνων στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα υδροπλάνα ξεκίνησαν από τη βάση του ναυτικού αεροδρομίου στο Φάληρο και έκαναν ασκήσεις στον όρμο του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος είχε καθιερωθεί ως ενδιάμεσος σταθμός υδροπλάνων του Ναυτικού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ