Εύβοια: Προσοχή! Επιτήδειοι μπαίνουν σε χωράφια και ρημάζουν τις ελιές για να ζεσταθούν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Προσοχή! Επιτήδειοι μπαίνουν σε χωράφια και ρημάζουν τις ελιές για να ζεσταθούν

Έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά κλοπής ξύλων από δέντρα σε πολλές περιοχές της Εύβοιας

Οι μέρες που ζούμε κοινωνικά και οικονομικά είναι πρωτόγνωρες με όλο και περισσότερα περίεργα περιστατικά να σημειώνονται σε περιοχές της χώρας.

Εδώ και λίγες μέρες έχουν παρουσιαστεί σε περιοχές της Εύβοιας επιτήδειοι που κλέβουν ξύλα και συγκεκριμένα ελιές από χωράφια σε αρκετές περιοχές.

Εχθές Τρίτη 11 Οκτωβρίου συγκεκριμένα σημειώθηκε περιστατικό στο Γυμνό Εύβοιας το οποίο και κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής, καθώς άγνωστοι του ρήμαξαν το χωράφι.

Είναι γεγονός πως η ενεργειακή κρίση στρέφει αρκετούς σε κινήσεις απερισκεψίας όπως αυτή.

Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε άλλες περιοχές καθώς είναι αρκετοί αυτοί που αναγκάζονται να κλέψουν ξύλα προκειμένου να μπορέσουν να ζεσταθούν τον χειμώνα.

Οι Ευβοιώτες εξάλλου φέτος έχουν δείξει την προτίμησή τους, καθώς κατά πλειοψηφία στρέφονται στα καυσόξυλα ως μέσο θέρμανσης.

Μπορεί να δίνονται κάποιες επιδοτήσεις από την κυβέρνηση, σχετικά με την θέρμανση, όπως το επίδομα θέρμανσης, ή το κοινωνικό τιμολόγιο για το ρεύμα αλλά και η επιδότηση για το πετρέλαιο, ωστόσο μόνα τους δεν είναι αρκετά για να βοηθήσουν τους καταναλωτές στον πολύ «βαρύ» οικονομικά χειμώνα που έρχεται για την Εύβοια.

Ο κλάδος των καυσόξυλων και του πέλετ έχει δει φέτος άνοδο, καθώς με την μεγάλη αύξηση που παίρνουν οι τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο ο κόσμος ψάχνει οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης. Η πιο διαδεδομένη φυσικά είναι η επιλογή των καυσόξυλων για όσους έχουν τζάκια η το πέλετ που επίσης φέτος έχει δει μεγάλη άνοδο στη ζήτηση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr