Εύβοια: Στα καυσόξυλα στρέφονται οι καταναλωτές – Μεγάλες λίστες αναμονής παρά τις αυξημένες τιμές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύβοια: Στα καυσόξυλα στρέφονται οι καταναλωτές – Μεγάλες λίστες αναμονής παρά τις αυξημένες τιμές

Η ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει αρκετά τη ζήτηση σε καυσόξυλα και πέλετ με τις λίστες αναμονής να μακραίνουν όσο πλησιάζει ο χειμώνας

Ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται απαιτεί αυξημένα μέτρα από τα νοικοκυριά προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα ήδη επιβαρυμένα έξοδα του μηνιαίου προϋπολογισμού από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που βαθαίνει.

Οι επιλογές για την θέρμανση είναι πολλές με τους Ευβοιώτες να εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές πολύ προσεκτικά προκειμένου να αποφασίσουν ποια είναι η καλύτερη για το σπίτι αλλά και την τσέπη τους.

Μπορεί να δίνονται κάποιες επιδοτήσεις από την κυβέρνηση, σχετικά με την θέρμανση, όπως το επίδομα θέρμανσης, ή το κοινωνικό τιμολόγιο για το ρεύμα αλλά και η επιδότηση για το πετρέλαιο, ωστόσο είναι αυτά αρκετά για να βοηθήσουν τους πολίτες να αποφασίσουν πώς θα ζεσταθούν φέτος;

Ο κλάδος των καυσόξυλων και του πέλετ έχει δει φέτος άνοδο, καθώς με την μεγάλη αύξηση που παίρνουν οι τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο ο κόσμος ψάχνει οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης. Η πιο διαδεδομένη φυσικά είναι η επιλογή των καυσόξυλων για όσους έχουν τζάκια η το πέλετ που επίσης φέτος έχει δει μεγάλη άνοδο στη ζήτηση.

Στο evima μίλησε επιχειρηματίας από τον χώρο των καυσόξυλών, ο Κώστας Μπαρούτας, ιδιοκτήτης του Μπαρουτόξυλου για όλη την κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν και οι επαγγελματίες αλλά και οι καταναλωτές.

«Η ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει στο κατακόρυφο την ζήτηση σε Καυσοξυλα. Λόγω του αυξημένου κόστους σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο αλλά και ηλεκτρικό ρεύμα, οι πολίτες ψάχνουν πιο οικονομική θερμανση. Οι παραγγελίες είναι παρά πολλές, υπάρχει μια λίστα αναμονής περίπου 10-15 μέρες αυτή τη στιγμή, οι τιμές έχουν αυξηθεί σε σχέση με την περσινή χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε πως «Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις από Καυσοξυλα και από πέλετ και ο λόγος είναι ότι έχουν σταματήσει οι εισαγωγές από τις γειτονικές μας χώρες, η μεγάλη ζήτηση αλλά και η έλλειψη εργατικών χεριών. Γενικά το χειμώνα θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και αρκετός κόσμος δεν θα μπορέσει να ζεσταθεί».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr