Εύβοια – SMS 13033: Οι κωδικοί μετακίνησης σήμερα, τι έχει αλλάξει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – SMS 13033: Οι κωδικοί μετακίνησης σήμερα, τι έχει αλλάξει

Νέες αλλαγές έχουν γίνει εδώ και λίγες μέρες στους κωδικούς μετακίνησης με SMS στο 13033. Τι στέλνετε για κομμωτήριο, μανικιούρ - πεντικιούρ, σούπερ μάρκετ και τι ισχύει για τον κωδικό 6.

Σημαντικές αλλαγές ισχύουν στις μετακινήσεις με SMS στο 13033. Από τη προηγούμενη Δευτέρα, έχουν ανοίξει κομμωτήρια, κέντρα μανικιούρ – πεντικιούρ, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα και παιδικές χαρές.

Συγκεκριμένα για τον κωδικό 6 επιτρέπεται για τους εξής λόγους μετακίνησης:

  • Μετάβαση σε αρχαιολογικούς χώρους χωρίς όχημα (αυτοκίνητο ή μηχανή
  • Μετάβαση σε εκκλησίες με τα πόδια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε μητρόπολης με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Θα διεξάγονται τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης.
  • Επιτρέπεται ξανά το ψάρεμα για όσους μένουν σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.
  • Μετάβαση σε κομμωτήρια και μανικιούρ-πεντικιούρ μόνο κατόπιν ραντεβού. Επιτρέπεται για αυτές τις περιπτώσεις η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Για κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων δεν ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων απόστασης από την κατοικία και έτσι επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός δήμου.

Για τα σούπερ μάρκετ συνεχίζει να ισχύει ο κωδικός 2 για τη μετακίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά όλες τις ημέρες, σε όλη τη χώρα, από τις 21:00.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι κωδικοί όπως γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Οι κωδικοί SMS στο 13033 αναλυτικά

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.
  3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr