Εύβοια: Στους 28 οι νεκροί από το μεταναστευτικό ναυάγιο στο στενό Καφηρέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Στους 28 οι νεκροί από το μεταναστευτικό ναυάγιο στο στενό Καφηρέα

Μεγαλώνει ο απολογισμός των νεκρών από το ναυάγιο που σημειώθηκε στο στενό Καφηρέα στην Κάρυστο
Έντονη κινητικότητα παρουσιάστηκε το μεσημέρι στο λιμεναρχείο Καρύστου καθώς εντοπίστηκε ακόμη μια σορός, η οποία μεταφέρεται στο νοσοκομείο Καρύστου. Το άψυχο σώμα ξεβράστηκε από την θάλασσα.
Να σημειωθεί ότι εχθές στην περιοχή “Μάρμαρα ” Αετού Καρύστου βρέθηκε ακόμη ένας νεκρός.

Σχετική ανακοίνωση χθες Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ανέφερε ότι: «Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα που ξεκίνησε, πρώτες πρωινές ώρες την 01.11.2022, γνωρίζεται ότι, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε σορός άνδρα, σε προχωρημένη σήψη, στην περιοχή «ΜΑΡΜΑΡΑ» Καρύστου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Καρύστου.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δώδεκα (12) αλλοδαποί άνδρες και έχουν ανασυρθεί είκοσι επτά (27) σοροί».

Ανάμεσα στα θύματα είναι και 5 παιδιά ενώ από το ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 1 Νοεμβρίου κατάφεραν να διασωθούν σε εκτεταμένη επιχείρηση του λιμενικού 12 άτομα, όλοι άνδρες.

Δύο εκ των διασωθέντων συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι του σκάφους που μετέφερε τους μετανάστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evima.gr συγγενείς των νεκρών από το ναυάγιο βρίσκονται από την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στο λιμεναρχείο Καρύστου για καταθέσεις αλλά και για λήψεις DNA προκειμένου να διασταυρωθούν οι συγγένειες και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 68 άτομα. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή έχουν διακοπεί προσωρινά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr