Εύβοια: Συγκινεί σπουδαία πρωτοβουλία για τον 24χρονο Βασίλη – Έγινε μουσείο στην μνήμη του
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Συγκινεί σπουδαία πρωτοβουλία για τον 24χρονο Βασίλη – Έγινε μουσείο στην μνήμη του

Σε μία σπουδαία κίνηση προχώρησαν οικογένεια και φίλοι του αδικοχαμένου Βασίλη Καπένη από την Εύβοια στήνοντας ένα μουσείο στη μνήμη του

Ήταν 31 Ιουλίου του 2015 όταν έφυγε από την ζωή ο Βασίλης Καπενης από την Εύβοια, εξαιτίας μίας σπάνιας πάθησης από την οποία είχε προσβληθεί και επηρέασε το παγκρεάς του.

Ο νεαρός από την Ερέτρια της Εύβοιας ήταν ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία γεγονός που αποδεικνύεται από την ίδρυση ενός ιδιαίτερου Μουσείου αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Καπενη.

Η οικογένεια και οι φίλοι του αδικοχαμένου νέου για να τιμήσουν τη μνήμη του, αποφάσισαν να αφιερώσουν έναν χώρο με διάφορα εκθέματα από σπουδαίους Έλληνες αθλητές που έχουν γράφει την δική τους ιστορία στον χώρο, δίνοντας το όνομά του στο μουσείο για να μείνει αποτυπωμένο στο πέρασμα των αιώνων.

Πολλοί είναι οι αθλητές που έχουν επισκεφθεί τον χώρο, ενώ αφιερώματα έχουν κάνει sites όπως το Gazzetta και το Zougla.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μουσείο είναι μη κερδοσκοπικό, καθώς η είσοδος είναι ελεύθερη για όποιον θέλει να το επισκεφθεί.

Παράλληλα, κάθε χρόνο στη μνήμη του Βασίλη οργανώνεται φιλικός αγώνας, όπου μαζεύονται διάφοροι φίλοι του μαζί με ποδοσφαιριστές και τιμούν τη μνήμη του.

Ποδοσφαιριστές όλων των συλλόγων, σπουδαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού έχουν παραχωρήσει φανέλες, μπάλες και άλλα αντικείμενα στο Μουσείο του Βασίλη Καπένη, στο οποίο σήμερα εκτίθενται 270 φανέλες φορεμένες που φτάνουν πίσω έως και τη δεκαετία του 1980.

Πρόκειται για μία σπουδαία πρωτοβουλία που κρατάει ζωντανή την μνήμη ενός νέου παιδιού που χάθηκε πολύ νωρίς πριν καν προλάβει να ζήσει και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους που ασχολήθηκαν και έστησαν τον μοναδικό αυτό χώρο στην Ερέτρια, που σίγουρα αξίζει κανείς να επισκεφθεί για να αποτίσει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Βασίλη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr