Εύβοια: Τέλος τα μέτρα στην εστίαση πριν το Πάσχα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Τέλος τα μέτρα στην εστίαση πριν το Πάσχα

Ποια είναι η ημερομηνία κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Αλλαγές στα μέτρα στην εστίαση έρχονται τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος μάλιστα αναφέρει και ημερομηνία κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να μηδενιστούν τα κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά χθες στην ΕΡΤ ο κ. Μαγιορκίνης, σχολιάζοντας τη νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ αναφερόμενος στο Πάσχα σημείωσε πως οι πιθανότητες είναι 50% να μην έχουμε τότε το πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Είναι μια πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass για τους χώρους της εστίασης», κάτι που φαίνεται να ικανοποιεί καταστηματάρχες και επαγγελματίες της Εύβοιας που περιμένουν την εβδομαδα του Πάσχα για να δουλέψουν.

Επίσης, ο κ. Μαγιορκίνης είπε για τη μάσκα, ότι είναι πιθανό να σταματήσει η χρήση της σε κλειστούς χώρους. «Ήρθαν για να μείνουν στα νοσοκομεία» σημείωσε.

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους στην εστίαση

Μέχρι στιγμής, στους κλειστούς χώρους συνεχίζει να απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο, ή δεν έχουν κάνει ακόμα την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Ο Θάνος Πλεύρης είχε πει, ότι δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι της συζήτησης η άρση του συγκεκριμένου μέτρου και πως όσο ανοίγει ο καιρός τα πράγματα θα είναι πιο ανοιχτά και για τους ανεμβολίαστους. Ωστόσο, με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αυτό φαίνεται να αναιρείται και πλέον θα μπορούν να μπαίνουν και οι ανεμβολίαστοι στην εστίαση.

Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί καθόλου τι θα γίνει με τις υπόλοιπες δραστηριότητες στις οποίες αποκλείονται.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής όσοι δεν έκαναν τρίτη δόση εμβολίου δεν έχουν πρόσβαση σε:

  • κέντρα διασκέδασης
  • κλειστούς χώρους εστίασης
  • θέατρα
  • κινηματογράφους
  • μουσεία
  • εκθέσεις
  • συνέδρια
  • γυμναστήρια

Έρχεται κατάργηση της μάσκας και σε κλειστούς χώρους

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσφατα, σε επίσκεψή του σε δημοτικό σχολείο:

«Πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr