Εύβοια- Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Σήμερα θα συζητηθεί η προσφυγή των ψαράδων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια- Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Σήμερα θα συζητηθεί η προσφυγή των ψαράδων

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Δημήτρη Καρβέλη, η προσφυγή δεν έχει να κάνει επί της ουσίας με την υπόθεση αλλά με την νομιμότητα προφυλάκισης. Οι δύο ψαράδες κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τον ανακριτή να υποστηρίζει πως οι κατηγορούμενοι σκότωσαν με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον Σήφη Βαλυράκη

Σήμερα συζητείται στο τριμελές συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας η προσφυγή που κατέθεσαν οι δύο ψαράδες της Ερέτριας κατά του εντάλματος για προσωρινή φυλάκιση για την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Δημήτρη Καρβέλη, η προσφυγή δεν έχει να κάνει επί της ουσίας με την υπόθεση αλλά με την νομιμότητα προφυλάκισης.

Δηλαδή προσβάλλονται οι λόγοι για τους οποίους ο ανακριτής μαζί με την εισαγγελέα προφυλάκισαν τους ψαράδες, δεδομένου ότι όπως επισημαίνει ο κος Καρβέλης για να προφυλακιστεί ένας άνθρωπος ακόμα και όταν κατηγορείται για κακούργημα θα πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις να είναι ύποπτος φυγής ή αν αφεθεί ελεύθερος να κάνει τα ίδια ή παρόμοια αδικήματα

Οι δύο ψαράδες κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τον ανακριτή να υποστηρίζει πως οι κατηγορούμενοι σκότωσαν με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο οι ίδιοι δηλώνουν αθώοι.

Υπενθυμίζεται πως ο Σήφης Βαλυράκης, εξαφανίσθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 2021 και τελικά εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας του νομού Ευβοίας.

Είχε πάει βόλτα με το σκάφος του στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια της Εύβοιας όταν χάθηκαν τα ίχνη του και η σύζυγός του ενημέρωσε το Λιμενικό.

Η κηδεία του Σηφη Βαλυράκη ανεβλήθη, καθώς η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, κατήγγειλε εγκληματική ενέργεια και γι’ αυτό ξεκίνησε έρευνα απο το Λιμενικό για τις συνθήκες θανάτου του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Στις 3 Ιουνίου 2022, 2 αλιείς που κατηγορούνται για τον θάνατο του Βαλυράκη, προφυλακίστηκαν.

Τροπή που παραπέμπει σε μυστήριο για γερούς λύτες έχει πάρει η υπόθεση του θανάτου του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ πάντως αφού δικαστικοί λειτουργοί φαίνεται πως κατέληξαν σε αντικρουόμενα πορίσματα για τις συνθήκες θανάτου του σύμφωνα με ρεπορτάζ προηγούμενων ημερών.

Σε κάθε περίπτωση,ο δικηγόρος και πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, Γιάννης Γλύκας που ανέλαβε μαζί με τον Χαλικιδέο δικηγόρο Δημ. Καρβέλη την υπεράσπισή τους είχε αναφέρει πως «το επόμενο χρονικό διάστημα θα εισφέρουμε νέα στοιχεία στην υπόθεση , τα οποία θα ανατρέψουν συθέμελα τα μέχρι τώρα δεδομένα

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr