Εύβοια: Τι θα γίνει με τα εμπορικά καταστήματα στη Χαλκίδα θα ανοίγουν τις Κυριακές;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Τι θα γίνει με τα εμπορικά καταστήματα στη Χαλκίδα θα ανοίγουν τις Κυριακές;

Σε μυστήριο εξελίσσεται η υπόθεση των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές στην Εύβοια

Σε μυστήριο εξελίσσεται η υπόθεση των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές, αφού νέα απόφαση θέλει τα καταστήματα να μην ανοίγουν ούτε αυτή την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες τα καταστήματα που θα άνοιγαν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου θα παραμείνουν τελικά κλειστά και η νέα απόφαση θέλει να ανοίγουν προαιρετικά την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, μετά δηλαδή την Black Friday στις 27 Νοεμβρίου.

Ωστόσο στην Εύβοια είναι ήδη πολύ έντονες οι αντιδράσεις για την γενικότερη απόφαση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, με τον Εμπορικό Σύλλογο να είναι αντίθετος, καθώς και με ανακοίνωσή του πριν την πρώτη Κυριακή που θα άνοιγαν τα καταστήματα αλλά τελικά έμειναν κλειστά λόγω κακοκαιρίας, είχε τονίσει την ξεκάθαρη αντίθεση του στην σχετική τροπολογία για το άνοιγμα των καταστημάτων εκείνη την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση:

«Μας ζητούν, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, να ανοίξουμε τα καταστήματά μας μια Κυριακή χωρίς όφελος για τον καταναλωτή, εφόσον καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και εν μέσω ενεργειακής κρίσης” αναφέρει προσθέτοντας πως προφανώς η Κυβέρνηση αποφασίζει σύμφωνα με τα συμφέροντα των «μεγάλων». Εμείς όμως, επειδή εκπροσωπούμε τις μικρομεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, σας καλούμε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου να είναι τα καταστήματα μας κλειστά», δηλώνει.

«Είμαστε ενάντια στην ευρύτερη απελευθέρωση των Κυριακών και στην έμμεση επαναφορά των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που με αγώνα καταφέραμε να καταργήσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επομένως σίγουρα αναμένεται νέα ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση να λειτουργήσουν, προαιρετικά, τα καταστήματα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ειδικά εφόσον θα ακολουθεί την Black Friday.

Στην Αθήνα πάντως και την υπόλοιπη επικράτεια, τα μαγαζιά πρόκειται να είναι ανοιχτά την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, 27/11 με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 11:00 με 20:00.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr