Εύβοια: Στην εισαγγελία Χαλκίδος ο 30χρονος για την υπόθεση με το γατάκι στην Αιδηψό (pics)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Στην εισαγγελία Χαλκίδος ο 30χρονος για την υπόθεση με το γατάκι στην Αιδηψό (pics)

Με περιπολικό της αστυνομίας έφτασε πριν από λίγα λεπτά στην εισαγγελία Χαλκίδας ο 30 χρόνος που κλώτσησε το γατάκι

Στον εισαγγελέα Χαλκίδας βρίσκεται αυτή την ώρα ο 30χρόνος από την Αιδηψό για την υπόθεση με το γατάκι.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν έχει μετανιώσει δεν απάντησε και προχώρησε με συνοδεία αστυνομικών εντός του Δικαστικού Μεγαρου.

Ο 30χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στην Αιδηψό. Την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στο Twitter.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά η διευθύντρια του Zero Stray Pawject και δημοσιογράφος, Σταματίνα Σταματάκου.

«Η βία απέναντι στα ζώα είναι απαράδεκτη»

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός.

«Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Από τις βρισιές στο… συγγνώμη

Η πρώτη αντίδραση του «νταή» που «ανέβασε» το βίντεο στα social media ήρθε μέσα από story στο Instagram, στο οποίο αναφερόταν με ύβρεις και χυδαίες εκφράσεις σε όλους όσους αντέδρασαν στην αθλιότητα που έπραξε η παρέα του.

Σε ένα απίστευτο παραλήρημα ο «νταής» όχι έβριζε τους πάντες, αλλά… ζητούσε και τα ρέστα.

Αργότερα, κι ενώ το θέμα είναι πάρει ακόμα μεγαλύτερη έκταση, ακόμα και με την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο «νταής» αποφάσισε να σβήσει τα υβριστικά στόρι και να ανεβάσει νέο βίντεο στο οποίο… ζητά συγγνώμη και χρησιμοποιεί ως δικαιολογία ότι αυτός και η παρέα του είχαν πιει λίγο παραπάνω.

«Ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω. Κάναμε μια μ@@@ σε λογικά επίπεδα. Δεν πήγαμε να κάνουμε χοντρή μ@@@. Δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε στους είκοσι πόντους στην παραλία», λέει σε κάποια από το βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες με ζώα σε μία προσπάθεια να πείσει ότι είναι φιλόζωος και όχι κακοποιητής ζώων.

Άλλο άτομο ανήρτησε το βίντεο και άλλος είναι ο δράστης

«Στην αρχή νομίζαμε ότι το βίντεο ανήρτησε ο ίδιος ο δράστης. Ο δράστης είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά. Ο άνθρωπος που ανήρτησε το βίντεο έχει και ο ίδιος κακοποιητική συμπεριφορά. Εξόργισε το ότι τράβηξαν το βίντεο για να γελάσουν όλοι μαζί. Η μία κοπέλα από την παρέα μου στέλνει μηνύματα ότι την ενέπλεξα αδίκως. Αν ήταν ένα παιδάκι, και το κλωτσούσε κάποιος επειδή ήπιε κάποιες μπύρες παραπάνω, δε θα ήταν μεμπτό το να μην κάνει κανείς τίποτα; Αυτό θα το αξιολογήσει η Δικαιοσύνη, αλλά εγώ ξέρω ότι ηθικά είναι μεμπτό. Και τα δύο γατάκια ζουν και θα τα πάρω εγώ και θα τα δώσουμε σε σπίτι. Αυτός που μιλάει στα social media είναι αυτός που “ανέβασε” τα βίντεο. Νομίζω ότι στην αρχή πήγε να το πάρει πάνω του», είπε η κ. Σταματάκου.

«Να μάθουμε ότι τα καφριλίκια πληρώνονται. Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει παρέμβει ξανά και ξανά για φιλοζωικά ζητήματα. Επέδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχουμε ένα νόμο πολύ αυστηρό που πλέον καθιστά το βασανισμό και τη φόνευση ζώου ως κακούργημα με πρόστιμο έως 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη», πρόσθεσε η ίδια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr