Εύβοια: «Τρελή» ταλαιπωρία για τον 15χρονο μετανάστη που σώθηκε στο Ναυάγιο -Γιατί παραμένει στο Νοσοκομείο της Καρύστου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: «Τρελή» ταλαιπωρία για τον 15χρονο μετανάστη που σώθηκε στο Ναυάγιο -Γιατί παραμένει στο Νοσοκομείο της Καρύστου

Στο Νοσοκομείο Καρύστου παραμένει φυλασσόμενος 15χρονος μετανάστης ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους διασωθέντες από το μεγάλο ναυάγιο που σημειώθηκε στο Στενό Καφηρέα. 

Στο Νοσοκομείο Καρύστου παραμένει φυλασσόμενος 15χρονος μετανάστης ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους διασωθέντες από το μεγάλο ναυάγιο που σημειώθηκε στο Στενό Καφηρέα.

Ο ανήλικος μετανάστης παραμένει στο νοσοκομείο καθώς δεν μπορεί να μεταβεί σε δομή λόγω του γεγονότος ότι είναι ασυνόδευτος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί από εισαγγελέα να βγει ειδική διάταξη προκειμένου να μεταφερθεί σε δομή ανηλίκων. Η διαδικασία ωστόσο είναι αρκετά χρονοβόρα καθώς χρειάζονται αρκετές εξετάσεις και θα πάρει κάποιο διάστημα μέχρι ο 15χρονος να μεταφερθεί στη δομή.

Για ανείπωτη τραγωδία και εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων εξαιτίας γεωστρατηγικών πολιτικών κάνει λόγο μιλώντας στο evima.gr o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια Μιλτος Χατζηγιαννάκης στο περιθώριο της νέας μετανασταυτικής τραγωδίας που εκτυλίσσεται στο νησί μας.

“Είναι αδιανόητο να εργαλειοποιούνται απελπισμένοι άνθρωποι λόγω των γεωστρατηγικών πολιτικών” αναφέρει χαρακτηριστικά τονίζοντας πως χρειάζεται πλέον δυναμική παρέμβαση καθώς το ζήτημα δεν είναι ελληνοτουρκικό, είναι κυρίως ευρωπαϊκό.

“Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Να ζητήσει κυρώσεις, να διεκδικήσει νόμιμες και ασφαλείς οδούς, να απαιτήσει επανεγκαταστάσεις” επισημαίνει αναγνωρίζοντας πως αυτό δεν είναι εύκολο αλλά αποτελεί τον μόνο τρόπο να πιέσουμε την αδιαφορούσα, όπως την χαρακτηρίζει, Ευρώπη.

“Το πρόβλημα δεν είναι ελληνοτουρκικό αλλά ευρωτουρκικό και αυτό πρέπει να γίνει σαφές, ώστε να μην έχουμε άλλα τραγικά ναυάγια στις θάλασσές μας”

Χαρακτηρίζοντας τις καταστάσεις που βιώνουμε ως μια ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίσσεται στη θάλασσα της νότιας Εύβοιας, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης αναφέρεται στους δεκάδες ανθρώπους πνιγμένους μεταξύ των οποίων, δυστυχώς, πολλά παιδιά και δηλώνει πως είναι πραγματικά τραγικό αυτό που συμβαίνει και δεν πρέπει να αποτελεί άλλη μία είδηση στην καθημερινότητά μας.

“Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την κανονικότητα των θαλασσοπνιγμένων συνανθρώπων μας, των θαλασσοπνιγμένων παιδιών” υπογραμμίζει και καταλήγει συνοψίζοντας πως χάνουμε την ουσία αν δεν σκεφτόμαστε ότι θα μπορούσε να είναι και ένας από εμάς σε αυτή τη θέση.

“Ειδικά στην Εύβοια που οι περσινές εικόνες με τα γεμάτα από συμπολίτες μας φεριμπότ να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς είναι χαραγμένες για πάντα μέσα μας” καταλήγει εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τις ηρωικές προσπάθειες των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και των λοιπών δυνάμεων να σώσουν τους συνανθρώπους μας και, κυρίως, τα παιδιά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr