ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Υπολογίστε εδώ τα μόρια των Πανελληνίων Εξετάσεων

Με τρεις διαφορετικούς τρόπους έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τους βαθμούς που έγραψαν στις Πανελλήνιες 2022 οι τελειόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Εύβοιας σήμερα.
Εύβοια: Υπολογίστε εδώ τα μόρια των Πανελληνίων Εξετάσεων
Τέλος στην αγωνία των διαγωνιζομένων στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις μπαίνει σήμερα, καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Με τρεις διαφορετικούς τρόπους έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τους βαθμούς που έγραψαν στις Πανελλήνιες 2022 οι τελειόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Εύβοιας σήμερα.

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση της βαθμολογίας, ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να υπολογίσει τα μόρια που συγκέντρωσε συνολικά, τα οποία διαφέρουν από σχολή σε σχολή, λόγω των συντελεστών βαρύτητας που έχουν ανακοινωθεί για το κάθε τμήμα.

Σήμερα, μετά τη 1 το μεσημέρι το υπ. Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τους βαθμούς με τρεις τρόπους:

  • Με Sms, σε όσους υποψήφιους δήλωσαν στην ειδική πλατφόρμα το κινητό τους τηλέφωνο
  • Online στο results.it.minedu.gov.gr με 5 διαφορετικά στοιχεία
  • Στα Λύκεια, όπου θα αναρτηθούν οι καταστάσεις με τους κωδικούς του κάθε υποψηφίου και τη βαθμολογία

Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Με βάση το ΦΕΚ του υπ. Παιδείας τα μόρια των υποψηφίων θα υπολογιστούν ως εξής:

  1. Ο γραπτός βαθμός σε κάθε ένα από τα 4 μαθήματα που έδωσε ο υποψήφιος στις Πανελλήνιες πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας της κάθε σχολής, όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.

Τους συντελεστές βαρύτητας θα τους βρείτε αναλυτικά στο παρακάτω αρχείο:

  1. Έπειτα, τα τέσσερα γινόμενα θα προστεθούν και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια. Το γινόμενο είναι ο συνολικός αριθμός μορίων για κάθε Σχολή, Τμήμα, Εισαγωγική Κατεύθυνση.

Προσοχή! Υπάρχουν σχολές που για την εισαγωγή σε αυτές υπολογίζεται και ο αριθμός που έχετε γράψει σε ειδικό μάθημα, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται αργότερα.

Παραδείγματα υπολογισμού μορίων:

Υποψήφιος για το 2 ο Ε.Π. συγκεντρώνει για την Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πάτρας (Παν. Πατρών) 20.580 μόρια, σύμφωνα με τους ορισθέντες συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων:

Πώς μπορείτε να δείτε τους βαθμούς

  • Με SMS: Εφόσον οι υποψήφιοι έχουν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr θα μπορέσουν να ειδοποιηθούν με μήνυμα.
  • Έχοντας ανά χείρας 5 κωδικούς, οι υποψήφιοι θα μπορούν να μπουν ΕΔΩ και πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα τους εμφανιστούν τα αποτελέσματα.
  • Αν επιλέξυν την κλασσική μέθοδο, θα πρέπει να επισκεφτούν το Λύκειό τους, όπου θα είναι αναρτημένοι οι βαθμοί. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία και όχι το όνομα

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ