Έξι χρόνια μετά παραπέμπονται σε δίκη δύο νεαροί Ρομά για τη δολοφονία του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι χρόνια μετά παραπέμπονται σε δίκη δύο νεαροί Ρομά για τη δολοφονία του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα

Έχουν περάσει 6 χρόνια και η οικογένεια του 11χρονου Μάριου, που δολοφονήθηκε στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα περιμένει δικαίωση.

Ταυτοποιήθηκαν και παραπέμπονται σε δίκη δύο Ρομά που ευθύνονται για τη δολοφονία.

Ύστερα από 6 χρόνια στο σκοτάδι, πέφτει επιτέλους φως στην ειδεχθή και άνανδρη δολοφονία ενός μαθητή, ο οποίος βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι. Για κακή του τύχη ο Μάριος διαβιούσε κοντά σε άντρο παραβατικότητας και μια αδέσποτη σφαίρα, από τις δεκάδες που πέφτουν καθημερινά στον πολύπαθο δήμο της Αττικής, τον βρήκε στο κεφάλι. Πλέον, έχουν ταυτοποιηθεί δύο Ρομά και θα δικαστούν για τον φόνο του παιδιού.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο Ρομά

Λίγες ώρες πριν, ταυτοποιήθηκαν δύο ύποπτοι και θα οδηγηθούν στο δικαστήριο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο ένας από τους δύο είναι ανήλικος και ότι αυτός που έριξε με το 9άρι όπλο είναι ήδη στη φυλακή για ληστείες κι άλλα αδικήματα.

Ο ένας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Και οι δύο έχουν απολογηθεί στον ανακριτή, αλλά αρνήθηκαν την εμπλοκή τους.

Πατέρας 11χρονου: «Το λέω χρόνια ότι αυτοί είναι οι δολοφόνοι του παιδιού μου»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου μαθητή, που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής για τη λήξη της χρονιάς, κάνει έκκληση για να μπει «ταφόπλακα» στο άσυλο της παραβατικότητας.

«Έχουν βρεθεί δύο άτομα που η αστυνομία τα θεωρεί ως υπεύθυνα. Παραδέχθηκαν ότι ο ένας έριξε με καραμπίνα και ο άλλος με εννιάρι όπλο. Ο Μάριος έχει σκοτωθεί από εννιάρι όπλο. Εγώ το λέω χρόνια ότι αυτοί είναι οι δολοφόνοι του παιδιού μου», είπε αρχικά ο κ. Θανάσης Σουλούκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Ζητούμε και απαιτούμε δικαιοσύνη. Έστω και τώρα, έστω και αργά. Έφυγε ένα παιδί 11 ετών. Μια οικογένεια διαλύθηκε, το παιδί χάθηκε, αλλά εμείς υπάρχουμε και ζούμε».

Ο κ. Σουλούκος τονίζει ότι είναι «μεγάλες ευθύνες στην Αστυνομία και στην Πολιτεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι κατηγορούμενοι «θα μπουν στην φυλακή και μετά από 10 χρόνια θα βγουν, μπαινοβγαίνουν στην φυλακή για άλλες υποθέσεις».

Το θέμα, όπως σημειώνει «είναι ποιος θα δώσει λύση στο πρόβλημα μας. Σε καλοκαιρινή γιορτή παιδιών έγινε ό,τι έγινε. Έτυχε να είναι ο Μάριος, μπορούσε να είναι άλλο παιδί. Έξι χρόνια μετά οι σφαίρες συνεχίζουν και πέφτουν βροχή.

Πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό στο Μενίδι. Είναι καθαρά θέμα χρόνου πότε θα θρηνήσουμε την επόμενη ανθρώπινη ζωή. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάνω αγώνα για να μη βρεθεί άλλος στη θέση που βρέθηκα εγώ».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr