Εξοικονόμηση ενέργειας και στις εκκλησίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξοικονόμηση ενέργειας και στις εκκλησίες

Μειώνουν τον φωτισμό και στους Ιερούς Ναούς σε μία προσπάθεια εξοικονόμηση ενέργειας εν μέσω της μεγάλης ενεργειακής κρίσης
Μόνο ο αναγκαίος φωτισμός κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα χρησιμοποιείται στους ιερούς ναούς με απόφαση του  Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.
Η Ιερά Μητρόπολη, εκτιμώντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της ενεργειακής κρίσης, προχωρά σε μία συμβολική κίνηση.

Συγκεκριμένα, οι Εφημέριοι και Εκκλησιαστικοί Επίτροποι καλούνται να μην κάνουν χρήση όλων των πολυελαίων και προβολέων που υπάρχουν στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά να μειωθεί κατά το δυνατόν ο φωτισμός, στον βαθμό που είναι απαραίτητος για την ανάγνωση και τα τελούμενα κατά τις ιερές Ακολουθίες και την Θεία Λειτουργία.

Με τον τρόπο αυτό, η τοπική Εκκλησία δίνει ένα μήνυμα ότι υπάρχει λελογισμένη κατανάλωση ενέργειας, η οποία εκτός από το ευεργετικό αποτέλεσμα που θα έχει στην παρούσα έκτακτη και δύσκολη συγκυρία, συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο επιβαρύνεται από τους τρόπους παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Εξαίρεση στην απαγόρευση αυτήν αποτελούν τα Μυστήρια του Γάμου και της Βάπτισης, προς αποφυγή διαμαρτυριών και παρεξηγήσεων, όπως και οι Ακολουθίες της πανηγύρεως του Ιερού Ναού ή της Μονής.

Παράλληλα επιτρέπεται ο αναγκαίος φωτισμός για λόγους ασφαλείας κατά τις βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr