Eύβοια: Διοικητής νοσοκομείων… «άγνωστος χ» με την παραίτηση Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eύβοια: Διοικητής νοσοκομείων… «άγνωστος χ» με την παραίτηση Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου υγείας στο evima.gr ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Χαλκίδας υπέβαλε την παραίτησή του στο γραφείο του υπουργού Θανάση Πλεύρη και εν συνέχεια στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη.

Σε 15 περίπου ημέρες θα αποχωρήσει κι επισήμως από το Νοσοκομείο Χαλκίδας ο Διοικητής Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης, ο και οποίος παραιτήθηκε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα εργάζεται από εδώ και πέρα στην Εύβοια αλλά σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας.

Άγνωστο παραμένει, μέχρι στιγμής, ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου υγείας στο evima.gr ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Χαλκίδας υπέβαλε την παραίτησή του στο γραφείο του υπουργού Θανάση Πλεύρη και εν συνέχεια στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη.

Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει πως εκτέλεσε τα καθήκοντά του με αίσθημα υψηλής ευθύνης, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο, σε ένα τομέα, που βρίθει προβλημάτων και χρειάζεται άμεσα ριζική αναδιοργάνωση.

Προσθέτει πως οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι καθαρά προσωπικοί και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την επιλογή να διοριστεί στην πρώτη θητεία του και στην πρόσφατη ανανέωση αυτής, στη διοίκηση των τριών (3) Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, μετά από 20 μέρες θα γίνει τυπικά και η δεύτερη παραίτηση και εν συνεχεία θα οριστεί ο νέος διοικητής του γενικού νοσοκομείου Χαλκίδας.

Η παραίτηση έγινε στις 3 Μαρτίου.

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Νομού Εύβοιας, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου πως το μεγαλύτερο Νοσοκομείο στο Νομό βγάζει τις τελευταίες εφημερίες του, με «τρομακτική και πρωτοφανής» υποστελέχωση όπως την χαρακτηρίζουν οι γιατροί, σε βασικές ειδικότητες όπως Ουρολόγου ,Οφθαλμιάτρου, ΩΡΛ και Αγγειοχειρουργού.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους αναφέρουν πως, ασθενής αγανακτισμένος που απαιτούσε ιατρική βοήθεια στις 4/03/2023 από ωτορινολαρυγγολόγο παραπέμφθηκε σε Νοσοκομεία της Αθήνας που εφημέρευαν για τη συγκεκριμένη ειδικότητα εκείνη τη μέρα και παράλληλα κατάγγειλε το περιστατικό σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Διοικητή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Διοικητού και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, του Γ.Ν. – Κ.Υ. Καρύστου και Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι καθαρά προσωπικοί. Θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την επιλογή να με διορίσετε στην πρώτη θητεία μου και στην πρόσφατη ανανέωση αυτής, στη διοίκηση των τριών (3) Νοσοκομείων.

Κύριε Υπουργέ, εκτέλεσα τα καθήκοντά μου με αίσθημα υψηλής ευθύνης, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο, σε ένα τομέα, που βρίθει προβλημάτων και χρειάζεται άμεσα ριζική αναδιοργάνωση. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος, καθώς μέσα στο ελάχιστο διάστημα τριών (3) μηνών και εν μέσω πανδημίας, καταφέραμε με όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να οργανώσουμε τη μετεγκατάσταση και τη λειτουργία του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Η διαδικασία αυτή υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε τρεις (3) μόλις μέρες, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα, αν όχι και για τα Ευρωπαϊκά.

Η λειτουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, κατά το 2020 υπήρξε ευεργετικό γεγονός όσον αφορά τη διαχείριση την πανδημίας στην Εύβοια και την Ελλάδα. Εκτός από τις σημαντικές υπηρεσίες υγείας που προσέφερε, συνέβαλε στην αντιμετώπιση του Covid19, με 12 κλίνες ΜΕΘ και 64 κλίνες Covid19, χωρίς να περιοριστεί η λειτουργία και η ανάπτυξη των υπόλοιπων τμημάτων.

Ως Διοικητής τριών (3) νοσοκομείων, εργάστηκα με ζήλο, ήθος, υψηλές αξίες και αξιοπρέπεια, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την έως τώρα πορεία μου. Σε μια ομολογουμένως κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο, υπηρέτησα με αποκλειστικό γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων κάτω από δύσκολες συνθήκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι, παρά τις αντιξοότητες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με σημαντικές αποφάσεις που θα έπρεπε να ληφθούν – και έχουν ληφθεί καταφέραμε να πετύχουμε αναμφίβολα πολλά.

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω και δημόσια τις θερμές μου ευχαριστίες, προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, τον Διοικητή και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες που έχω γνωρίσει στο διάστημα της δεκαετούς θητείας μου, τόσο για την άψογη και ειλικρινή συνεργασία μας όσο και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου κατά την άσκηση των καθηκόντων μου.

Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που υπηρέτησα, Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης, Γ.Ν. – Κ.Υ. Καρύστου και Γ.Ν. Λαμίας, και τους εν ενεργεία, και μη, συναδέλφους διοικητές των Νοσοκομείων της Υγειονομικής μας περιφέρειας. Ευχαριστώ επίσης, θερμά όλες και όλους, συνεργάτιδες και συνεργάτες, φίλες και φίλους, στις άμεσα συνεργαζόμενες δημόσιες δομές που ήταν δίπλα μου πάντα, με αγαστή και έντιμη συνεργασία.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, για τη στενή, ειλικρινή και άριστη συνεργασία μας, αυτά τα δύσκολα χρόνια. Με προθυμία και συνέπεια, ήταν πάντα παρόντες και συνέβαλαν στην ολοκλήρωση ενός από τα σημαντικότερα έργα στην Εύβοια, την λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, του πιο σύγχρονου νοσοκομείου της χώρας, για το οποίο οφείλουμε όλοι να είμαστε περήφανοι.

Θα συνεχίσω ανιδιοτελώς να νοιάζομαι και να υπηρετώ τον τομέα Υγείας, τον τόπο και τους πολίτες που απευθύνεται, ως τεχνοκράτης και επιστήμων στην Διοίκηση Συστημάτων και Μονάδων Υγείας. Θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας και στην διάθεση της πατρίδας μας.

Με εκτίμηση

Ο Διοικητής

του Γ.Ν. Χαλκίδας

Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου – Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Μ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr