Φάλαινα στον Άλιμο: Σε κρίσιμη κατάσταση το ζώο σύμφωνα με τις εξετάσεις – Μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φάλαινα στον Άλιμο: Σε κρίσιμη κατάσταση το ζώο σύμφωνα με τις εξετάσεις – Μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί

Συνεχίζονται το απόγευμα της Παρασκευής οι αγωνιώδεις προσπάθειες των ειδικών.

Συνεχίζονται το απόγευμα της Παρασκευής οι αγωνιώδεις προσπάθειες των ειδικών, των κτηνιάτρων και των εθελοντών για να σώσουν τη μικρή φάλαινα που εκβράστηκε από νωρίς το πρωί στα ρηχά στην παραλία Αλίμου. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η κατάσταση της υγείας του νεαρού θηλαστικού κρίνεται πολύ σοβαρή, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των πρώτων αιματολογικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, από την λεπτομερή κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρή κάκωση στην κάτω σιαγόνα (ρύγχος) και πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα. Έγινε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών και ιολογικών εξετάσεων για τη διερεύνηση και πιθανών άλλων παθολογικών καταστάσεων.

Από τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι η φάλαινα παρουσιάζει σοβαρή αφυδάτωσηλευκοπενία και αναιμία. Αναμένονται την ίδια ώρα και τα αποτελέσματα ιολογικών και άλλων εξιδεικευμένων εξετάσεων από την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

Στο θηλαστικό χορηγείται υποστηρικτική αγωγή με υγράηλεκτρολύτες καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με το υπουργείο, το ζώο παρακολουθείται στενά, ενώ οι αιματολογικές καθώς και οι βιοχημικές εξετάσεις θα επαναληφθούν το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr