ΦΑΜΑΡ: Ανακοίνωση συμπαράστασης για το Γ. Ν. Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΑΜΑΡ: Ανακοίνωση συμπαράστασης για το Γ. Ν. Χαλκίδας

Το σωματείο μας, οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ και ο Σύλλογος Ι.Ε. & Φαρμακουπαλλήλων Ανατ. Στερεάς & Εύβοιας ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους του Γ. Ν. Χαλκίδας

Το σωματείο μας, οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ και ο Σύλλογος Ι.Ε. & Φαρμακουπαλλήλων Ανατ. Στερεάς & Εύβοιας δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τις ΠΦΥ που δίνουνε την μάχη της πανδημίας από την πρώτη γραμμή και ειδικά στους εργαζόμενους του Γ. Ν. Χαλκίδας.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που εξυπηρετεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της πατρίδας μας, με φιλότιμο, σωματική και ψυχική κούραση από τις συνεχείς ώρες εργασίας χωρίς ρεπό και τη διαρκή έκθεση στον ιό, εξαντλώντας τα όρια και τις αντοχές τους, αρρωσταίνοντας οι ίδιοι, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν
τις συνεχείς αυξήσεις ύποπτων και θετικών κρουσμάτων, που σε συνδυασμό με την πληρότητα των κλινών
δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση για τους ίδιους και τον Ευβοιώτικο λαό.
Την ίδια στιγμή από κυβερνητική επιλογή έχουν αφεθεί στην μοίρα τους – όπως και όλο το υγειονομικό σύστημα της χώρας μας – να αντιμετωπίσουν από την έναρξη της υγειονομικής επιδημίας και το 3ο κύμα, χωρίς τα κατάλληλα μέσα, χωρίς ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό, με ακατάλληλες συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας. Την ίδια στιγμή οι κυβερνώντες με τις ενέργειες τους προσπαθούν να μετατρέψουν το νοσοκομείο σε αποκλειστικά covid 19. Αυτές οι ενέργειες δυσχεραίνουν το έργο των εργαζομένων στην αντιμετώπιση της επιδημίας και εγκαταλείπουν την υγεία των πολιτών της Εύβοιας στην τύχη.
Το σωματείο μας, οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ και ο Σύλλογος Ι.Ε. & Φαρμακουπαλλήλων Ανατ. Στερεάς & Εύβοιας ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους του Γ. Ν. Χαλκίδας και

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων με επείγοντες διαδικασίες.
• Τήρηση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων σε όλα τα τμήματα του
νοσοκομείου. Τακτικά, επαναλαμβανόμενα, τεστ στους εργαζόμενους.
• Να μην μετατραπεί το νοσοκομείο Χαλκίδας σε νοσοκομείο αποκλειστικά covid 19.
• Ενίσχυση της ΠΦΥ σε υποδομή και προσωπικό, ώστε να αναλάβει εξολοκλήρου τον εμβολιασμό
των κατοίκων της πόλης και του νομού γενικότερα.
• Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.
Η δωρεάν Υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και από τα βασικότερα δικαιώματα που έχουν οι πολίτες μιας χώρας. Και είναι υποχρέωση μας, όλων των πολιτών, να το βροντοφωνάζουμε προς πάσα κατεύθυνση.
Όπως είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να ακούσει τις φωνές απόγνωσης των υγειονομικών εργαζόμενων και των πολιτών και να κάνει όλες τις ενέργειες ώστε να το διασφαλίσει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr