Φολέγανδρος: Ομόφωνα ένοχος με ισόβια κάθειρξη ο γυναικοκτόνος της Γαρυφαλλιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φολέγανδρος: Ομόφωνα ένοχος με ισόβια κάθειρξη ο γυναικοκτόνος της Γαρυφαλλιάς

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του γυναικοκτόνου της Φολεγάνδρου
Ένοχος για την τέλεση εγκληματικής πράξης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο για το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε το καλοκαίρι του 2021, ενώ δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Η απόφαση για την ποινή του ήταν ισόβια κάθειρξη, ενώ ο 30χρονος γυναικοκτόνος θα οδηγηθεί φρουρούμενος  από την Σύρο σε φυλακές, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, με βάση το σκεπτικό του δικαστηρίου, το έγκλημα διαπράχθηκε έξω από το αυτοκίνητο με δυο σπρωξίματα (το ένα στο αυτοκίνητο και το δεύτερο εκεί που βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της Γαρυφαλλιάς). Το λεκτικό επεισόδιο ξεκίνησε μέσα στο αυτοκίνητο. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι τα τραύματα στο πρόσωπο του θύματος προέρχονται πιθανότατα πάλι από τον δράστη. Παράλληλα ο δράστης κατηγορείται ότι δεν έγινε άμεση προσπάθεια διάσωσης του θύματος. Τα λίγα ευρήματα που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος μαρτυρούν ότι έγινε πάλη μεταξύ των δυο πλευρών.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη, αν και παραδέχεται ότι επισκεπτόταν κάποιον ψυχίατρο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ κατά την διάρκεια της ζωής του, κάποιο σοβαρό ψυχικό επεισόδιο.

Επίσης το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το άρθρο 36 για απαλλαγή, καθώς δεν είχε εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά, ενώ απέρριψε και την αιτίαση περί βρασμού ψυχής.

Τις επόμενες ημέρες ο δράστης της δολοφονίας Δημήτρης Βέργος θα φύγει φρουρούμενος από την Σύρο για να οδηγηθεί στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Τι είπε στην απολογία του ο 30χρονος

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του είπε ότι δεν θυμάται αρκετά πράγματα από το τραγικό περιστατικό. Αρχικά έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και ύστερα αναφέρθηκε στο ιατρικό ιστορικό του, αλλά και για τις στιγμές που προηγήθηκαν του θανάτου της Γαρυφαλλιάς.

«Θυμάμαι τη Γαρυφαλλιά να λέει «τι είναι αυτά που κάνεις;» και όχι να φωνάζει για βοήθεια. Δεν θυμάμαι να την σπρώχνω και δεν θυμάμαι πως έπεσε στα βράχια. Κάποια στιγμή, με θυμάμαι να παίρνω το σακίδιο από το αυτοκίνητο και να πηγαίνω μέσα στη θάλασσα προκειμένου να της προσφέρω τις πρώτες βοήθειες. Της έκανα τεχνητές αναπνοές, της έδωσα το φιλί της ζωής για να τη σώσω.

Κάποια στιγμή είδα ότι το πρόσωπό της είχε απρίσει και όι τα χείλη της είχαν μελανιάσει και έβγαζε αφρούς και νερό από το στόμα της. Τότε κατάλαβα ότι ήταν νεκρή» ανέφερε στην απολογία του ο 30χρονος, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

«Προσπαθούν να βγάλουν τον φονιά τρελό, έχουν το θράσος να μην πάει στην φυλακή αλλά να νοσηλευτεί σε κάποια κλινική για να βγάλει αυτήν την ποινή όσο το δυνατόν πιο χαλαρά. Αυτό είναι αδικία», σημειώνει ο πατέρας του θύματος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr