Φωτιά Εύβοια: Δραματικές ώρες – Ferry boats φτάνουν στο Πευκί για να μεταφέρουν κόσμο εάν χρειαστεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Εύβοια: Δραματικές ώρες – Ferry boats φτάνουν στο Πευκί για να μεταφέρουν κόσμο εάν χρειαστεί

Σε απόγνωση κάτοικοι και τοπικοί φορείς από την καταστροφική πυρκαγιά

Φωτιά Εύβοια: Εκκενώνονται αυτή την ώρα Βασιλικά, Παπάδες, Μηλιά και Ψαροπούλι.

Δραματικές ώρες και για τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού καθώς αυτή την ώρα εκκενώνονται προληπτικά τα Βασιλικά, το χωριό Παπάδες και το Ψαροπούλι καθώς η φωτιά πλησιάζει απειλητικά στις παραπάνω περιοχές.

Αυτή την ώρα κατευθύνονται ferry boat στο Πευκί προκειμένου μα παραλάβουν κόσμο εάν χρειαστεί σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και χρειαζόμαστε όχι δέκα αλλά εκατόν δέκα εναέρια μέσα», δήλωσε με έντονο ύφος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

«Προς την Ιστιαία κατευθύνεται το πύρινο μέτωπο ενώ τα χωριά που έχουμε εκκενώσει μέχρι τώρα είναι 13», είπε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

«Καιγόμαστε, τα παιδιά μας θα καούν ζωντανά. Δεν γίνονται ρίψεις νερού. Είμαστε περικυκλωμένοι από τη φωτιά»τονίζουν εναγωνίως οι κάτοικοι της Ιστιαίας, οι οποίοι παρακαλούν η Πυροσβεστική να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς, διαφορετικά, όπως λένε, η φωτιά θα τους περικυκλώσει.

Οι κάτοικοι ζητούν να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από αέρος, γιατί η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου. «Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Μας έχουν ξεχάσει», λένε οι κάτοικοι, ζητώντας εδώ και τώρα να πετάξουν τα Καναντέρ για να βοηθήσουν στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr