Φωτιά Εύβοια: Σε ετοιμότητα ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων – Η φωτιά πλησιάζει βορειοδυτικά του Δήμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Εύβοια: Σε ετοιμότητα ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων – Η φωτιά πλησιάζει βορειοδυτικά του Δήμου

Αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για πιθανή αντιμετώπιση πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε όμορο Δήμο και πλησιάζει στα Βορειοδυτικά όρια του Δήμου μας.

Φωτιά Εύβοια: Συνήλθε στις 6-8-2021 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ψαχνών, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων με θέμα την αύξηση μέτρων ετοιμότητας και επαγρύπνησης λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στον όμορο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Αννας.
Στην σύσκεψη υπό την Προεδρία του Δημάρχου συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Π.Ματράκας, Δ. Γιανουτσος, Χ. Τσώκος , οι Δημοτικοί σύμβουλοι Α.Θεοδοσιου και Γ. Λαμπρου μέλη του ΣΤΟ, η επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Τζοβαννα Γκόγκου, ο επικεφαλής της Ελασσονος αντιπολίτευσης Α. κουλοχερης, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου κ. Α. Καραδοντα ,ο Πρόεδρος των εθελοντών δασοπυροσβεστών Και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Ραπτάκης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην Εύβοια, εθελοντές δασοπυροσβέστες , ενώ χρέη Γραμματέως εκτελούσε ο Υπάλληλος του Δήμου Α. Βλιωρας.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα εξής
1) Αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για πιθανή αντιμετώπιση πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε όμορο Δήμο και πλησιάζει στα Βορειοδυτικά όρια του Δήμου μας.
2) Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων εντέλλονται να συγκεντρώσουν τις ομάδες Πυροπροστασίας ανά κοινότητα, (ήδη συγκροτημένες) και να τους γίνει σχετική ενημέρωση.
3) Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων να προβούν άμεσα σε καταγραφή των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με την (Βοήθεια στο Σπίτι) και δεν μπορούν να μετακινηθούν με ίδια μέσα και να τα κοινοποιήσουν στο ΣΤΟ.
4) Δημότες-ιδιώτες που διαθέτουν Τρακτέρ με ραντιστικο βυτίο να φροντίσουν άμεσα την πλήρωση τους με νερό και να τα έχουν σε ετοιμότητα αν απαιτηθεί
5) Όλοι οι Δημότες να φροντίσουν να έχουν τα κινητά τους τηλέφωνα συνεχώς φορτισμένα, καθώς επίσης και να συγκεντρώσουν ποσότητες νερού πόσιμου και κατάσβεσης σε δοχεία η βυτία.
Από την ανάρτηση της παρούσας ανακοίνωσης τηλέφωνα επικοινωνίας με το ΣΤΟ ειναι τα ακόλουθα:
1. Δήμαρχος Γ Ψαθάς, Γενικός Συντονιστής , Τφ: 6986392958
2. Δημοτικος Σύμβουλος, Α. Θεοδοσιου, συντονισμό με Προέδρους Κοινοτήτων Τφ. 6948106281
3. Αντιδήμαρχος Χ. Τσώκος , συντονιστης Μηχανημάτων Έργου. Τφ: 6983461932
4. Πρόεδρος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, Σ. Ραπτάκης , συντονισμό εθελοντών , Τφ 6983466489

Παρακαλούνται οι Δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας για αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς. Σε περίπτωση εντοπισμού καπνού να αναφέρουν άμεσα σε ένα από τα παραπάνω τηλέφωνα.

Ο Δήμαρχος

Γ Ψαθάς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr