Φωτιά στα Βίλια: Αυτή θα είναι η πιο δύσκολη νύχτα – Κάηκαν κτίσματα εκτός οικισμού – Μάχη για να μην περάσει στο πάνω μέρος του δάσους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στα Βίλια: Αυτή θα είναι η πιο δύσκολη νύχτα – Κάηκαν κτίσματα εκτός οικισμού – Μάχη για να μην περάσει στο πάνω μέρος του δάσους

Σκληρή μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές

Μαίνεται για τρίτο 24ωρο η φωτιά στα Βίλια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχες για τρίτη ημέρα σε όλα τα μέτωπα σε μια προσπάθεια να καταφέρουν να την περιορίσουν.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν το βράδυ. Στόχος της πυροσβεστικής είναι η φωτιά να μην περάσει στο πάνω μέρος του δάσους καθώς εάν κάτι τέτοιο συμβεί θα φτάσει στις Ερυθρές.

Νωρίτερα, νέα μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στα Βίλια έθεσε σε κίνδυνο και πάλι το χωριό με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα 200 μέτρα από το χωριό. Σπίτια εκτός οικισμού παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ έγινε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανακοπεί το μέτωπο.

«Είναι απίστευτο το πώς αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε λίγες ώρες», ανέφερε ο αντιπεφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης στο OPEN. «Από τις 14.30, αλλάζει συνεχώς ο άνεμος, όσοι οικισμοί βρίσκονται κοντά στα Βίλια έχουν εκκενωθεί», ανέφερε επίσης.  «Η φωτιά θα σβήσει μόνο όταν δεν έχει κάτι άλλο να κάψει», ανέφερε δραματικά ο κ. Κόκκαλης.  Έκκληση και από τον κοινοτάρχη Βιλίων, ο οποίος δήλωσε στο OPEN, «όποιος μπορεί ας βοηθήσει».

Εισήγηση για εκκένωση έχει δοθεί σε κάθε περίπτωση από την πυροσβεστική ενώ και από τον Δήμαρχο της περιοχής έχει ζητηθεί εντολή για απομάκρυνση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr