Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκε το χωριό Κρεμαστός – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους (vid)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκε το χωριό Κρεμαστός – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους (vid)

Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το χωριό Κρεμαστός

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε πριν από λίγα λεπτά το χωριό κρεμαστός καθώς η φωτιά μένετε και πλησιάζει απειλητικά τα πρώτα σπίτια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Γιώργος Κελαϊδίτης σε νεότερη επικοινωνία που είχε με το evima.gr, ανέφερε πως προχωρούν στην εκκένωση του χωρίου προληπτικούς λόγους.

Ήδη έχουν ενημερωθεί από τη Πυροσβεστική προφορικά οι κάτοικοι στο χωριό Κρεμαστό για την προληπτικη απομάκρυνσή τους προς το Τραχήλι.

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά λόγω του δύσβατου του σημείου αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν συνολικά 86 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό.

Συνδράμουν επίσης υδροφόρες, ενώ με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 και καίει ανάμεικτη περιοχή με γεωργικές καλλιέργειες και ελαιοδενδρα, καθώς και δασική έκταση.

Χαρακτηρίζεται ως δύσκολη περιοχή με χαμηλή ξερή βλάστηση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr