Φωτιά στην Εύβοια: Παρέμβαση της Σοφίας Νικολάου για ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων στον Κρεμαστό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Παρέμβαση της Σοφίας Νικολάου για ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων στον Κρεμαστό

Σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς αλλά και με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η Σοφία Νικολάου – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο χωριό Κρεμαστός.

Η φωτιά ενισχύεται από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή, ενώ επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν και να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές. Ήδη οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του χωριού Κρεμαστός ενώ μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Η πρώην γενική γραμματέας αντεγκληματικής Πολιτικής και υποψήφια βουλευτής ΝΔ Ευβοίας, Σοφία Νικολάου, αφού ήρθε σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Δημά, επικοινώνησε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου ζητώντας την άμεση ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με εναέρια Μέσα.

Συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό).Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr